Hem Sport Crosby och Penguins känner att Stanley Cup-fönstret är öppet

Crosby och Penguins känner att Stanley Cup-fönstret är öppet

förbi admin
0 kommentar

Sidney Crosby är inte intresserad av ett sagolikt slut för Pittsburgh Penguins.

Istället vill kaptenen hitta tillbaka till grunderna efter att både Evgeni Malkin och Kris Letang skrivit nya kontrakt under sommaren.

– Det handlar nödvändigtvis inte om en askungen-saga. Det handlar om att vinna hockeymatcher. Jag tycker att de två har en stor del i det. Förhoppningsvis kan vi som grupp göra vår del och hjälpa laget att vinna, sa Crosby under fredagen.

Video: Crosbys topp-5 mål 2021-22

Efter att Penguins åkt ur Stanley Cup-slutspelet redan i den första rundan de senaste fyra säsongerna har klubben, med bland andra Crosby, forwarden Bryan Rust och general manager Ron Hextall, varit missnöjda

Men de två förlusterna har däremot inte adderat någon ytterligare press. Crosby säger att hans vilja att vinna inte förändrats jämfört med tidigare år.

– Man måste ha den mentaliteten varje år. Det är ett nytt lag. Det är bra att ha några killar som var med förra säsongen. Men det är ett nytt lag och vi måste bevisa oss igen. Erfarenheten är bra, men det är vad man gör med det som räknas, säger Crosby.

Penguins senaste slutspelsmotgång var 3-4-förlusten i sudden mot New York Rangers i match 7 förra säsongen.

– Man måste lära sig av det. Vi känner att vi inte stängde ner Rangers och det lämnade en bitter eftersmak. Alla har en chans att börja om, lära sig och bli bättre från det.

Rust, som spelat i samma kedja som Crosby de senaste åren, är en av dem som får en nystart. Den 21 maj i år sker han ett nytt sexårskontrakt värt 30,75 miljoner dollar med klubben.

Video: Rakells topp-5 mål 2021-22

– Jag tror att alla ville ha en chans till. Vi har varit nära de senaste åren. Vi har inte fått resultaten vi velat. Men vi har haft väldigt bra lag in till slutspelet. Det är en fin linje mellan att vinna och förlora i ett slutspel, vi är precis där, säger Rust.

Däremot vill Penguins bara fokusera på det som hänt till en viss del.

Även om Malkin är 36 och Crosby samt Letang är 35 är Hextall säker på att stommen kan bli katalysatorn för att gå långt igen. Om han får rätt skulle det bli första gången som Penguins vinner en slutspelsserie sedan Hextall tog över som GM den 9 februari 2021, och klubbens första avancemang sedan 2018.

– Det finns en desperation. Varje år är ett nytt år. “OK, Vi har förlorat de senaste två åren med mig här”. Men vi känner att vi kunnat vinna båda serierna. Men det är också det som jag tycker ger en hoppet som fortfarande finns. De här killarna är fortfarande väldigt bra spelare, säger Hextall.

– Vi kände att den här gruppen fortfarande kan gå långt. Vi är glada över vår grupp. Jag är väldigt exalterad över var vi är som lag just nu. Känslan runt omklädningsrummet är att det finns en hunger … jag gillar var vi är. det är svårt att vinna i den här ligan. Det är svårt att vinna en runda i ett slutspel. Det är svårt att vinna Stanley Cup, men det är vårt uppdrag, säger Hextall.

Du kanske också gillar