Landslagsmeriterade Filippa Curmark åkte på en hjärnskakning mot IFK Kalmar för nio dagar sedan och var febersjuk när Häcken spelade 1-1 mot Piteå i söndags. Mittfältaren deltog i onsdagskvällens förberedande träning på Malmö IP, liksom anfallaren Pauline Hammarlund, och duon kan vara med i torsdagens svenska cupen-final mot FC Rosengård. 

– Hon är med i truppen i morgon (läs i dag). Det går bra, inga bakslag. Även “Pallo”, så det var bra att se båda på planen, säger tränaren Robert Vilahamn till Fotbollskanalen.  

Den 28-åriga Hammarlund skadade korsbandet för ett år sedan och gjorde sin återkomst på planen i 2-2-mötet mot just Rosengård för en månad sedan. Efter det inhoppet har Hammarlund inte spelat något, sedan hon fått en smäll på det opererade knät enligt GP.  

Nu är hon aktuell för spel i cupfinalen.  

Är både hon och Curmark redo att starta? 

– Ja, de skulle kunna starta. De är båda fullt friska, så att vi får se lite. Pallo har inte spelat från start på ett år, så det är klart att det är lite längre bort. Men hon är med i planerna för att vara med på planen på ett eller annat sätt, absolut.  

Vilahamn är nöjd med prestationen senast mot Rosengård och ser en jämn cupfinal framför sig.  

– Det är väldigt många bra spelare i båda lagen som står upp mot varandra och känner varandra väl. Jag tror att båda lagen vet hur vi spelar och vad de andra gör. Det handlar nog mer om upp till kamp och se vilka personer som kan kliva fram och avgöra den här matchen. Vi har några väldigt heta spelare, så jag hoppas att de kan avgöra imorgon, säger Häcken-tränaren. 

Häckenspelare som missar finalen är Rosa Kafaji, Loes Geurts, Aisha Masaka och den avstängda Anna Csiki.

Rosengård-Häcken har avspark klockan 18.00 under torsdagen. Matchen sänds i SVT men går att streama på cmore.se.