Den Falkenbergfostrade anfallaren hoppade in när Union SG slog Malmö FF med 3-2 i den andra gruppspelsomgången. I den efterföljande Europa League-matchen borta mot SC Braga blev det ett nytt inhopp, där Gustaf Nilsson vände matchen på egen hand och gav Union SG segern med två sena mål. 

Nilsson skadade sig efter sommarens flytt från Wehen Wiesbaden i den tyska tredjeligan men har fått allt mer speltid efter skadan.  

– Jag är väldigt glad över hans progression. I en av hans första matcher gjorde han två mål så jag tycker att det är en perfekt start för en ny spelare att bidra med den målskörden så snabbt. Han kom tillbaka från en skada och man märkte att han behövde ta sin tid för att bli bättre och bättre. Vi förväntar oss att han ska få fler minuter i kommande matcher och bli viktig för laget. Han är där och det är väldigt viktigt för mig, säger Union-tränaren Karel Geraerts 

Tror du att han har egenskaperna för att sätta avtryck i belgisk fotboll?  

– Jag tycker att Gustafs första intryck var positivt och det är väldigt viktigt att inleda så. För att bli en stor stjärna i belgisk fotboll tror jag å andra sidan att man måste leverera vecka efter vecka, vara viktig för laget och visa personlighet. Det är många saker som han kan jobba på men också en bra utmaning. Han har mentaliteten och färdigheterna och det är upp till honom att visa upp det som han kan. Då kommer han ha en bra framtid i Belgien. 

Den belgiska ligafyran toppar Europa League-gruppen på tio poäng och är klar favorit mot nollpoängaren Malmö. Geraerts såg dock inget kristillstånd i MFF när lagen senast möttes, när Skånelaget tappade en ledning två gånger.  

– På planen märktes inte något (av krisen). De hade kämpaglöd och kvalitet och vi behövde kämpa för de tre poängen. De har bara två hemmamatcher kvar den här säsongen och de kommer visa något för fansen i morgon. De har tagit noll poäng av tolv men de har inte förtjänat den skörden. Jag såg matchen mot Braga exempelvis där de släppte in mål på fasta situationer men såg också missade målchanser. Jag tycker att det är ett lag med mycket kvalitet, som inte gjort mål vid de rätta tillfällena. Men kollar man på detta lag ser man många moderna fotbollsinslag, säger Geraerts.   

Trolig Union SG-elva mot Malmö FF (3-5-2): 

Moris – Kandouss, Van Der Heyden, Burgess – Nieuwkoop, Amani, Teuma, Lynen, Lapoussin (Adingra) – Vanzeir, Boniface.