Hem Sport Dahlin om All-Star-uttagningen: “Kvitto på att man har gjort något rätt”

Dahlin om All-Star-uttagningen: “Kvitto på att man har gjort något rätt”

förbi admin
0 kommentar

Buffalo Sabres back Rasmus Dahlin gör sig redo för sin allra första All-Star Weekend. 

21-åringen från Lidköping har gjort en stark säsong och kommer under hockeyfesten i Las Vegas förutom att spela i själva All-Star-matchen också att delta i prickskyttetävlingen i fredagens skills competition. 

– Det är roligt att vara här, säger Dahlin till NHL.com/sv. Mest handlar det om att bara se alla grymma hockeyspelare som är på plats och uppleva stämningen under de här dagarna. Att vara här är ett kvitto på att man har gjort någonting rätt och att man har jobbat hårt. 

– Det ger extra självförtroende att få vara med i den här samlingen och det ska bli kul att lära känna alla lite bättre. Framförallt ska jag bara njuta av att vara här. 

Video: BUF-DAL: Tre poäng från Dahlin

Buffalo Sabres mötte Vegas Golden Knights i T-Mobile Arena i tisdags och Rasmus har stannat i stan sedan dess. En handfull vänner och familjemedlemmar har också anslutit för att vara med om festen.

– Jag har kunnat stanna här ett par dagar så det har varit kul, säger Dahlin. Familjen är på plats. Min bror, min syster och flickvän så vi ser fram emot att ett par roliga dagar.

Dahlin har den här säsongen hittat en större stabilitet i sitt spel och har hittills stått för 28 poäng (7+21) på 44 matcher. Med det ligger han tvåa i Sabres interna poängliga. Så här långt är han den spelare i Buffalo som har mest speltid per match (23:46) totalt.

– De två senaste månaderna har det gått allt bättre, säger Dahlin. Jag har hittat en ny nivå i mitt spel. Det känns som om jag är på rätt spår nu men förhoppningsvis har jag en lång resa framför mig också. Jag vill bara försöka bli bättre för varje dag som går. 

En del som Dahlin förbättrat den här säsongen det fysiska spelet.

– När jag kom in i ligan trodde jag att det mest handlade om att bygga på mig styrka, men nu det handlar lika mycket om det mentala. Jag tycker att mitt spel blir bättre när jag tävlar i varje moment ute på isen. Jag gillar när det är fysiskt spel. Det är roliga matcher.

Dahlin valdes först av alla i NHL-draften 2018 och debuterade samma år. Då gjorde han 44 poäng (9+35) på 82 matcher. De två efterföljande säsongerna blev båda avkortade och gav 40 poäng (4+36) på 59 matcher 2019-20, respektive 23 poäng (5+18) på 56 matcher 2020-21. 

Video: PIT-BUF: Dahlin hittar rätt från slottet

Fjolåret var bitvis motigt för Dahlin men tränarbytet till Don Granato under slutet av säsongen innebar en vändning för svensken.

– Jag känner att jag litar på mitt spel och mina styrkor på ett helt annat sätt nu, säger Dahlin. Det är en tufft att som ung back in i ligan. Där en utmaning och jag har lagt ner mycket tid på min defensiv. Det gjorde att mitt anfallsspel under en period gjorde en dipp innan jag började hitta den rätta balansen i spelet. Det är fortfarande en utmaning och man måste jobba hårt varje dag. 

Under hockeyfesten i Las Vegas är Dahlin tillsammans med Los Angeles Kings center Adrian Kempe och Tampa Bay Lightnings backstjärna Victor Hedman de blågula inslagen. Och att få spela tillsammans med Norris- och Conn Smythe-vinnaren Hedman är något som han ser fram emot. 

– Han har varit den bästa backen i den här ligan ett tag nu och är en av de största svenskarna någonsin, säger Dahlin. Det är en spelare jag verkligen ser upp till och försöker ta efter så det är häftigt att få spela med honom och kunna vara nära honom under de här dagarna.

– Det är kul att ha honom här. Vi är ju bara två backar i Atlantic-laget, ler Hedman. Det är kul att följa Rasmus utveckling i ligan. Jag tycker att han har tagit stora kliv den här säsongen och får mycket speltid i Buffalo i alla typer av situationer. Han kommer bara att fortsätta utvecklas och bli bättre. Det är roligt att dela den här upplevelsen med honom. 

Du kanske också gillar