Hem Sport Damlandslaget hyllade vid hemkomst – Svensk fotboll

Damlandslaget hyllade vid hemkomst – Svensk fotboll

förbi admin
0 kommentar

Damlandslaget har landat på svensk mark.

Trötta, men lyckliga efter den långa resan från Australien blev spelare och ledare firade av nära och kära vid en informell mottagning på Arlanda.
Sen passade spelarna på att tacka alla fans för stödet.

– Det här är er medalj också, säger Olivia Schough.

Redan i luften på väg mot Sverige fick de svenska bronshjältinnorna känna sig hyllade. Försvarsmakten eskorterade de två flygen, med svenska ledare och spelare ombord, när de nått svenskt luftrum.

Väl på plats på Arlanda väntade ett informellt firande med nära och kära, samt media. Spelarna kom in i lokalen i takt till den officiella VM-låten ”Våran sång” och fick gulblåa blommor i famnen.

Det fanns tid för varma återseenden och möjlighet att ännu en gång sätta ord på bedriften.

I lördags, i och med seger över Australien, tog damlandslaget brons i VM. Det blev ett glimrande slut på en lång resa.

Det känns väldigt skönt att komma hem och landa i verkligheten lite. Det mottagandet som vi har fått är helt fantastiskt, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Det känns helt fantastiskt. Det var ett fint mottagande här och det känns bra att komma hem efter en lång resa, säger Rebecka Blomqvist.

De svenska spelarna har stöttats av svenska folket under sin framfart. Ett stöd som betytt mycket. Som SvFF tidigare meddelat är det publika firandet framflyttat av säkerhetsskäl, men spelarna riktar sin ödmjuka tacksamhet till de svenska supportrarna.

Det har känts som att det varit ett stort engagemang och det har betytt mycket för oss att känna att Sverige varit med oss, säger Stina Blackstenius.

Den här medaljen är också er, säger Olivia Schough.

Efter transport till ett hotell i centrala Stockholm väntade en sista kväll med gänget.

Vi ska bara njuta, kramas med nära och kära och så blir det lite dans ikväll, säger Johanna Rytting Kaneryd.

Du kanske också gillar