Hem Sport Danielson backar Buya Turay – trots känsliga klubbvalet: “Hat är aldrig okej”

Danielson backar Buya Turay – trots känsliga klubbvalet: “Hat är aldrig okej”

förbi admin
0 kommentar

Mohamed Buya Turay, 27, gjorde 15 mål när han 2019 i allra högsta grad var inblandad i Djurgården IF:s SM-guld. Efter säsongen gick flyttlasset till Kina, där han hållit till de senaste två säsongerna. Men för några veckor sedan stod det klart att anfallaren vänder hem till Sverige och allsvenskan igen. Dock inte till Djurgården, utan till Malmö FF där han skrivit på ett 3,5-årsavtal.

Marcus Danielson, som också spelade en nyckelroll i det senaste guldet, hälsar Buya Turay välkommen tillbaka till svensk fotboll, trots valet av klubb.

– Jag har inte funderat så mycket på det. Buya gick till Malmö och jag önskar honom all lycka där, förutom mot oss. Så får vi se vilka som kommer först när vi summerar allsvenskan, säger Danielson.

Har ni haft kontakt med varandra sedan ni skiljdes åt?

– Absolut, vi har haft lite kontakt och har även spelat mot varandra i Kina. Där har vi snackat med varandra och hållit kontakten så långt det går. Det är kul att han är tillbaka i svensk fotboll.

Flytten väckte starka reaktioner hos djurgårdsanhängare, och Buya Turay gick själv ut på sin Instagram och svarade. Nu får han stöttning av Danielson. 

– Jag har inte läst vad folk har skrivit, jag håller mig borta från sociala medier så gott det går. Men hat och så vidare är aldrig okej, oavsett vilka det är som skriver det, säger Marcus Danielson. 

Du kanske också gillar