Hem Sport Danmark chockar Kanada i hockey-VM

Danmark chockar Kanada i hockey-VM

förbi admin
0 kommentar

Danmark skrällde mot Kanada i hockey-VM.

Stornationen chockades av två mål i den första perioden och Danmark vann till sist med 3–2.

– Nu har vi satt oss i en bra position, säger veteranen Frans Nielsen i TV10.

Danmark kämpar för att gå vidare från grupp A i hockey-VM och gör verkligen vad man kan för att det ska ske.

Malmö-backen Markus Lauridsen gav Danmark ledningen efter nio minuters spel mot Kanada och därefter fortsatte danskarna att imponera.

Danmark skrällde mot Kanada

Kanada fick chansen att kvittera när Morten Jensen satt i utvisningsbåset men i stället kom 2-0.

Danmark bröt pucken, Frederik Storm spelade fram Peter Regin och 36-åringen satte Danmarks andra mål helt ren framför kassen.

Kanada såg ut att komma tillbaka när Maxime Comtois reducerade i inledningen av den andra perioden men Danmark skulle hålla undan.

Skrällresultatet fullbordades i den tredje perioden när Mathias Bau Hansen satte 3-1 från nära håll och trots en reducering från Ryan Graves vann Danmark med 3–2.

– Jag tycker vi spelar smart och tar chanserna när vi får dem. Vi vet att de har många bra forwards som gör mycket poäng och är bra framåt men de fuskar också, så vi visste att chanserna skulle komma, säger Danmarks 38-årige veteran Frans Nielsen i TV10.

”Gäller att vi vågar”

Nielsen fortsätter:

– Vi brukar överraska någon gång i varje VM senaste åren. I år var det Kanada, förra året tror jag det var Sverige eller något… Det är kul att vi inte bara kommer hit och spelar för att överleva.

Den danska segern tog laget förbi Kanada och upp till tredje plats i tabellen. Om Danmark tar poäng mot Slovakien i den sista gruppspelsmatchen under tisdagen är laget vidare till kvartsfinal.

– Nu har vi satt oss i en bra position. Det gäller att vi vågar spela igen. Vi ska försöka komma ut och spela offensivt som vi gjorde i dag, säger Frans Nielsen i TV10.

Du kanske också gillar