Hem Sport Danmark ute ur EM – föll mot Spanien

Danmark ute ur EM – föll mot Spanien

förbi admin
0 kommentar

EM-final för fem år sedan.

Nu är Danmark utslaget redan i gruppspelet.

Spanien vann måstematchen efter ett sent avgörande.

– Jag är stolt över tjejerna, de springer röven av sig, säger Pernille Harder till SVT efter matchen.

Tyskland hade redan inför säkrat gruppsegern i grupp B så mötet mellan Spanien och Danmark handlade om vilka som skulle knipa andraplatsen. För dansk del var förutsättningarna glasklara – vinna eller försvinna.

Nog hade de förstått allvaret, för det var full fart från start. Danmark hotade ständigt i djupet, framförallt genom superstjärnan Pernille Harder. Hon kom vid flera tillfällen till fina lägen, men lyckades inte sätta bollen i mål. Trots att ett oavgjort resultat skulle räcka för spanjorskorna var de stressade under stora delar av halvleken, som förblev mållös.

– Vi skapar mycket bra lägen. Vi visste att de går fram med mycket folk så vi hade chans på omställningar, säger Pernille Harder.

Avgjorde i slutminuten

I andra akten tog Spanien över mer och mer och de dominerade bollinnehavet totalt – men de kunde inte heller få in bollen i mål.

I slutskedet av den andra halvleken var Danmarks inhoppare Nadia Nadim nära att få på en drömträff, men i sista stund sträckte målvakten Paños ut och kunde avvärja situationen.

Matchen såg ut att bli mållös men i matchminut 90 kom det första fullträffen. Spaniens Marta Cardona satte pannan på ett inlägg och kvartsfinalplatsen var ett faktum.

Finalisterna från 2017 får därmed packa väskorna och bege sig hem till Danmark igen. För Spaniens del väntar England i kvartsfinal.

– Vi kan se det positivt att vi åker ut efter en bra prestation. Jag är stolt över tjejerna, de springer röven av sig idag. Hade vi haft marginalerna på vår sida så hade vi kanske gjort mål och inte de, säger Harder efter matchen.

Du kanske också gillar