Hem Sport Danska EM-irritationen: norska kobjällror

Danska EM-irritationen: norska kobjällror

förbi admin
0 kommentar

De norska handbollsfansen har gjort sig kända för att ha med sig kobjällror på läktarna.

Ett otyg, menar de danska spelarna inför onsdagens ödesmatch i EM.

– Det är ett riktigt irriterande ljud, säger Emma Friis till danska TV2.

I herrarnas fotbolls-VM i Sydafrika 2010 presenterade sig vuvuzelorna för världen. Trumpeten, som användes flitigt på läktarna, blev mästerskapets stora snackis och delade fotbollspubliken i två läger.

I damernas handbolls-EM är det i stället kobjällror som skapar rubriker. Klockorna har länge använts av de norska handbollssupportrarna under mästerskap, men uppskattas inte av alla.

– Jag har ett mycket dåligt förhållande till kobjällror. Det väsnas väldigt mycket och vi pratar jämt om det. Det är ett riktigt irriterande ljud, säger danska landslagsspelaren Emma Friis till TV2.

Hon får medhåll av lagkamraten Mie Højlund.

– Det är jätteirriterande. Jag kan förstå att Norge gillar det då det skapar en viss stämning och stoj i hallen. Men för motståndarna är det jobbigt att lyssna på, säger hon.

Den danska kritiken stör dock inte Norge. I onsdagens drabbning, som Danmark måste ta minst en poäng i för att göra Norge sällskap i semifinal, hoppas man på ännu mer ljud från läktarplats.

– Inget mästerskap utan kobjällror. Vi måste få in fler kobjällror till matchen, säger norska spelaren Stine Skogrand till NTB.

De norska supportrarnas användande av kobjällror på handbollsläktarna uppskattas inte av alla. Arkivbild.

Du kanske också gillar