Hem Sport De får förtroendet i EM-kvalet mot Estland

De får förtroendet i EM-kvalet mot Estland

förbi admin
0 kommentar

Förbundskapten Janne Andersson satsar på duon Viktor Gyökeres och Alexander Isak i anfallet i det viktiga EM-kvalet mot Estland.

-Det känns som ett intressant forwardspar, säger förbundskaptenen.

Herrlandslaget spelar lördag kväll sin fjärde match i EM-kvalet. Estland väntar på bortaplan och Janne Andersson har efter en veckas träningar bestämt sig för en startelva som innebär tre ändringar jämfört med den elva som startade mot Österrike i juni.

Ken Sema ersätter Martin Olsson till vänster i backlinjen, Jens Cajuste går in centralt på mittfältet för Albin Ekdal och när Dejan Kulusevski positionerar sig ute till höger på mittfältet, där Mattias Svanberg spelade senast, får Viktor Gyökeres plats i anfallet bredvid Alexander Isak.

-Det jag vill få är djupledshot som drar isär motståndarnas backlinje. Med Viktor får vi också en bra targetspelare med stark fysisk. Det är dessutom två spelare som är bra på att göra mål, säger Janne Andersson.

Centralt på mittfältet spelar Jens Cajuste och Samuel Gustafson. Albin Ekdal, som startade mot Österrike i juni, inleder på bänken.

-Albin har inte spelat från start i sitt klubblag på ett tag men hoppat in en del så jag känner att jag kan starta med Jens och Samuel i den här matchen och sen får vi se om Albin kan komma in och bidra i dag eller spela på tisdag. Det är flera faktorer man väger in och Jens är en spelare som jag tror mycket på inför framtiden så han får chansen idag, säger Janne Andersson.

I backlinjen får lagkapten Victor Nilsson Lindelöf och Isak Hien på nytt förtroende att bilda mittbackspar.

-Isak och Victor har haft några matcher tillsammans nu och börjat lära känna varandra, säger Janne Andersson.

Förbundskaptenen är nöjd med den uppladdningsvecka som varit och alla spelare är friska.

Herrlandslaget är redo för att ta sig an uppgiften inför omkring 1 300 tillresta svenska supportrar.

-Det är fantastiskt kul att det är så många som vill komma och stötta oss i ur och skur och jag hoppas att vi kan bjuda på något bra. Vi är väl medvetna om att vi behöver vinna, säger Janne Andersson.

Sveriges startelva
1 Robin Olsen – 2 Linus Wahlqvist Egnell, 4 Isak Hien, 3 Victor Nilsson Lindelöf, 13 Ken Sema – 21 Dejan Kulusevski, 20 Jens Cajuste, 18 Samuel Gustafson, 10 Emil Forsberg – 17 Viktor Gyökeres, 9 Alexander Isak

Avbytare
12 Viktor Johansson (mv), 23 Kristoffer Nordfeldt (mv), 5 Martin Olsson, 6 Emil Holm, 7 Viktor Claesson, 8 Albin Ekdal, 11 Anthony Elanga, 14 Jesper Karlsson, 15 Carl Starfelt, 16 Jesper Karlström, 19 Marcus Rohdén, 22 Robin Quaison

Du kanske också gillar