Hem Sport “De har sålt sin själ till djävulen”

“De har sålt sin själ till djävulen”

förbi admin
0 kommentar

LÄS MER: Rydström: Så lär MFF starta mot Dallas


Som tränare har en av Henrik Rydströms principer varit att hans spelare ska träna med benskydd på sig. Det införde han även i sin nya klubb Malmö FF, vilket han berättat om.

Men under torsdagens träning i Spanien noterade Fotbollskanalen att spelarna inte hade några benskydd på sig.

– Du lade märke till det? Spelarna har fått deala lite, förklarar Rydström.

– De har sålt sin själ till djävulen, det har de inte förstått. Jag gick med på att vi tar bort benskydden men att vi tränare då ska ha något i retur.

Vad får du?

– Det ska jag fundera på, säger Rydström och ler. 

– Jag såg en möjlighet att ha en grej upp på spelarna. Då tog jag den.

Det är inte världens viktigaste regel för dig?

– Om man ska vara allvarlig: på ett sätt är den symbolisk kring när man pratar om hur vi vill vara på träningarna och förbereda oss. Det var det viktigaste budskapet att få fram till spelarna och det förstod alla. 

– Sen vet spelarna att om de får en smäll på smalbenet så får de inte ligga kvar (i gräset). Patriot (Sejdiu) fick det direkt i går och låg kvar, men det har vi gått igenom på träningsgenomgången att de inte får göra det. Det är väl en bra sak med det, att de inte kan ligga kvar och gnälla.

Rydström inser att benskydden fyller en liten funktion som just skydd om en olycka skulle vara framme.

– Det finns inga krav på hur benskydden ska vara. Jag hade själv skitsmå benskydd och nedrullade strumpor, så det hjälpte ju ändå inte. Jag vet inte när domarkåren kollade benskydd senast. Man skulle fan kunna skippa det helt och hållet, men det är en annan diskussion.

Enligt tränaren är det alla spelarna i MFF-truppen som vill träna utan benskydd.

– De frågade hur strikt jag egentligen var kring benskydd. Jag är bara ”old school” och det insåg jag. Jag kände: ”Här är jag barn av min egen tid, inte deras”. Jag fick ifrågasätta min egen princip. Jag tror det blev uppskattat att vi släppte det.

Under fredagen väntar match mot MLS-laget FC Dallas för MFF. Rydström har i mångt och mycket redan bestämt sig för hur startelvan kommer se ut.

Du kanske också gillar