Hem Sport Debut kan vänta i helgen för Berisha

Debut kan vänta i helgen för Berisha

förbi admin
0 kommentar

För lite mindre än en vecka sedan presenterades Veton Berisha av Hammarby i klubbens officiella kanaler, även om uppgifter i media länge pekat mot en flytt. På onsdagen gjorde han sin första träning som spelare i klubben, men trots att han nyss anlänt har norrmannen redan fått vetskap om den svenska supporterkulturen i allmänheten och om hur det ligger till i Hammarby i synnerhet.

– Jag har ju tidigare spelat med Richard (Magyar, mittback i Bajen). Det jag har fått höra är att det är sinnessjuk stämning.

Berisha fortsätter:

– Jag skulle säga att jag är en spelare som får energi av det som sker på läktaren. Och det tror jag bara kommer vara väldigt positivt. När det har varit mycket folk på arenan i Norge har det givit det lilla extra. Det jag har sett på klipp nu av Hammarby-fansen är helt fantastiskt. Jag ser verkligen fram emot att få debutera framför dem.

Den målfarlige anfallare, som närmast kommer från spel i Viking Stavanger, menar att han fått en “väldigt bra” känsla av Bajen under sina inledande dagar. Bakgrunden till att valet föll på Stockholmsklubben från första början har att göra med hur övertygad han blivit av att klubben verkligen tror på honom, säger forwardsförvärvet och berättar att han både ska fortsätta vara sig själv, och anpassa sig.

– Jag ska försöka tillföra det jag har gjort i Norge, allsvenskan är ju ganska lik. Jag ska vara den spelaren jag har varit där, men jag ska anpassa mig till sättet att spela här. Här är det mycket bollinnehav och så finns det en hel del bra spelare.  

Hur är din fysiska status i nuläget?

– Du tänker på skadan? För fysiskt är jag väldigt bra, säger Berisha och skrattar innan han fortsätter:

– Jag var bara med lite i dag, som ni kanske såg. Det ska bli lite upptrappning. Om allt går enligt planerna blir det några minuter i helgen, men vi får se om det går.  

Så det kan bli debut redan i helgen?

– Vi får se. Kanske. 

På söndag kan alltså han komma att göra debut när Hammarby ställs mot den allsvenska nykomlingen IFK Värnamo hemma på Tele2 Arena. Men vart ska han då spela? På topp, verkar det som.

– Jag pratade lite med honom (Martí Cifuentes, chefstränare). Det intrycket jag fått är att jag ska spela anfallare och det är där jag är klart bäst. Men sedan får jag också anpassa mig till den rollen – i förhållande till mina kvaliteter, kantspelarna och spelarna på mitten i Hammarby, som jag tycker är väldigt, väldigt spännande. 

Är det någon du tror att du kommer “klaffa” bra med?
– Jag tror att jag kommer klaffa ganska bra med Bojanic (Darijan) och Besara (Nahir). De är smarta och bra spelare och har koll på allt som sker.

Du är ju dessutom norsk landslagsman. Då antar jag att du också har spelat med Erling Haaland? 

– Jag har spelat med Haaland, eller jag har egentligen bara bytt med honom. När han klivit av har jag gått in. Så var det när vi mötte Sverige.

– Men han är en fantastisk fotbollsspelare och en fin person. Jag hoppas bara att han fortsätter som han gjort.

Likt situationen i Ståle Solbakkens landslag, är konkurrensen i Hammarby om platserna i anfallet tuff. 28-åringen från kuststaden Egersund i Västnorge vill däremot inte slå fast att det är han själv som ska starta på just forwardspositionen i Bajen, utan skrattar först och säger sedan avslutningsvis:

– Det är inget jag har hand om. Det får Martí (Cifuentes) ta. Det är sunt att det finns konkurrens. Det kommer göra laget bättre.

Du kanske också gillar