Hem Sport Degerfors med otrolig vändning – Saidi gör hattrick på tio minuter i årets första seger

Degerfors med otrolig vändning – Saidi gör hattrick på tio minuter i årets första seger

förbi admin
0 kommentar

Det var två lag som var desperata efter poäng på NP3 Arena på måndagskvällen, då Sundsvall ställdes mot Degerfors. Sundsvall gick in i matchen med tre poäng, medan Degerfors låg sist på noll poäng. 

Bortalaget kom till Medelpad med sex förluster i bagaget och riskerade att bli historiska. Om Degerfors hade förlorat skulle det nämligen varit första gången ett lag stod på noll poäng efter sju omgångar.

Matchen började trögt från båda håll, men efter några minuter tog Sundsvall kommando över matchen. Hela första halvlek tog Erik Andersson och Saku Ylätupa sig förbi Degerfors försvar på ett bra sätt, men fick inte till några vassa avsnitt och matchen var mållös i halvlek.

Men fem minuter in i andra halvlek kunde hemmalaget ta ledningen genom just Ylätupa, som gjorde sitt andra mål för Sundsvall. Degerfors i underläge igen, alltså.

“Giffarna” fortsatte pressa på, och i 72:a minuten fick nyförvärvet Ronaldo Damus en bra chans men skottet hamnade en bra bit utanför mål. I stället skulle Damus stå för en assist när AIK-köpet Ylätupa gjorde ännu ett mål.

Men det var inte länge de blåklädda fick pusta ut, för i den 83:e minuten reducerade Abdelrahman Saidi efter en framspelning av Erik Lindell. Och det skulle inte sluta där, för efter reduceringen fick Degerfors fart och bara tio minuter senare hade Saidi gjort hattrick och räddade Degerfors från en historisk förlust.

– Jag tänkte att vi såg slagna ut. Men samtidigt så är det något vi i Degerfors vet om, att vi aldrig aldrig någonsin ger upp. Och det gjorde vi inte, säger en rörd Holmberg till Discovery + efter matchen.

Startelvor:

Sundsvall: Molin – Lundström, Eriksson, Blomqvist, Lindkvist – Silfwer, Stensson – Ylätupa, Corona, Andersson – Engblom.

Degerfors: Whiteman – Örqvist, Sabetkar, Granath – Lindell, Carlén, Gravius, Kralj – Bertilsson, Saidi, Campos Ballestero.

Du kanske också gillar