Senaste säsongerna har Pep Guardiola och Jürgen Klopp kritiserat antalet matcher som deras respektive klubbar tvingas spela varje säsong. Kritiken om det täta matchandet har riktats både mot Uefa och Premier League.

I maj sa Liverpool-tränaren följande om Nations League-gruppspelet, som spelades efter att klubbsäsongen hade avslutats.

– Anledningen till att jag inte är på så bra humör när jag pratar om Uefa är på grund av Nations League. Jag tycker att det är en av de dummaste idéerna inom världsfotbollen. Nu avslutar vi en säsong där några spelare lätt har spelat mer än 70 matcher i klubb- och landslag – och sen gå direkt till 75. Det är galet, sa Klopp då enligt Goal:

Uefa-presidenten Aleksander Ceferin ger dock inte mycket för stjärntränarnas kritik.

– Det är alltid lätt att attackera Fifa och Uefa. Men saken är enkel: spelar du mindre mindre, då får du mindre pengar. De som borde klaga är fabriksarbetare som tjänar 1 000 euro (motsvarande drygt 10 000 kronor) i månaden, inte de (Klopp och Guardiola), säger Ceferin i en intervju med La Gazzetta dello Sport enligt Football Italia.

Jürgen Klopp och hans Liverpool tog sig till final i samtliga turneringar och cuper klubben deltog i förra säsongen.