Hem Sport “Det är skillnaden mellan ungdomsspelare i Hammarby och Malmö”

“Det är skillnaden mellan ungdomsspelare i Hammarby och Malmö”

förbi admin
0 kommentar

Malmö FF kryssade under måndagen mot Hammarby IF (0-0) på Tele2 Arena i allsvenskan. MFF saknade flera tongivande spelare, som Niklas Moisander, Veljko Birmancevic, Anders Christiansen och Isaac Kiese Thelin, medan Jo Inge Berget blev utbytt skadad i första halvlek och Ola Toivonen lämnade enligt plan efter 60 minuters spel.

Därmed bytte MFF-tränaren Milos Milojevic in tre unga spelare i form av Malik Abubakari, 21, Hugo Larsson, 17, och Sebastian Nanasi, 19.

Efteråt menar Milojevic att han kräver mer av de lite yngre spelarna.

– Helt klart. Jag kräver lite mer av dem. Vi är på bra väg nu och har ett bra samarbete med BK Olympic, så de som är där nu får erfarenhet från seniorfotboll. Hugo (Larsson) har inte seniorfotbollserfarenhet och “Sebbe” (Sebastian Nanasi) har inte så stor (erfarenhet), så det är skillnaden mellan ungdomsspelare i Hammarby och i Malmö, då de har lite mer seniorerfarenhet från HTFF, säger Milojevic under presskonferensen.

– De måste komma upp på den nivån som de äldre håller. Jag kan inte gå till Søren (Rieks) och säga: “Du spelar inte i dag för att du har fått den och den rollen”. Det är träning, och han är bättre på träningen än de unga, så de (yngre spelarna) måste slå ut dem (de äldre spelarna) ur laget. Då är det inga problem, fortsätter han. 

Milojevic menar samtidigt att han vill att de unga tar steg och slår ut de äldre i framtiden.

– Ja, det vill jag, men de måste göra det.

Mittfältaren Erdal Rakip anser i sin tur att det var en tuff match för de lite yngre spelarna att hoppa in i under måndagen.

– Det var en svår match att komma in i och de gjorde ett bra jobb och sprang mycket. De stängde ytor, så de gjorde en bra match, säger han.

Malmö FF ställs härnäst mot Mjällby AIF på lördag hemma i allsvenskan.

Du kanske också gillar