Hem Sport Dif-sportchefen om sannolikheten till en Sabovic-deal: “Det är 50/50”

Dif-sportchefen om sannolikheten till en Sabovic-deal: “Det är 50/50”

förbi admin
0 kommentar

I januari 2020 meddelade Mjällby AIF, som då var nykomling i allsvenskan, att man värvar Besard Sabovic från Djurgårdens IF. Mittfältaren, som i och med övergången kritade på ett tvåårskontrakt, har sedan dess representerat turkiska Kayserispor och, nu senast, ryska FC Khimki.

Den 24-årige svensken har däremot valt att bryta sitt kontrakt med den ryska klubben sedan Ryssland invaderat Ukraina. På senare tid har Sabovic därför befunnit sig på svensk mark – och hållit igång med Djurgården.

– Han har varit med och tränat med oss sedan han kom till oss från Ryssland i maj. Sedan har han också varit borta litegrann. Det är klart att vi pratar med de spelare som är här och han har varit med oss tidigare. Han är en väldigt duktig fotbollsspelare och är en i gänget, berättar Djurgårdens sportchef, Bosse Andersson, för Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

– Han trivs bra här, men har du varit utomlands undersöker du nog möjligheterna till att flytta och försöka se vilken miljö som kan vara den bästa. Men vi har ingen stress, utan har haft en dialog. Är det så att han skulle vilja starta om i Djurgården och ta ny fart så skulle vi vara intresserade av det. Samtidigt har vi respekt för att det finns andra alternativ.

När kan ett besked gällande Sabovic komma?

– Vi har ingen stress just nu. Om han ska spela i Sverige så bör det ske innan 11 augusti (då stänger fönstret för svenska klubbar att köpa spelare reds. anm), för annars blir det svårt. Men vi har tid på oss.

Hur stor bedömer du att möjligheten är att han spelar i Djurgården innan 11 augusti?

– Vi kan alltid hoppas. Det finns marknader som är öppna runt om i Europa, men det som är fördelen med oss är att vi har en härlig miljö och han trivs här i sin vardag. Jag tycker dessutom att vi är ett rätt bra lag också. Jag bedömer det som 50/50. 

Expressen har skrivit att ni erbjudit Sabovic ett kontrakt. Stämmer det?

– Vi diskuterar om framtiden. Kontrakt och kontrakt… Det kan jag inte säga så mycket om. Vi har en ganska klar bild av det hela utan att ha något kontrakt på bordet.

Besard Sabovic har gjort 10 allsvenska matcher för Djurgården, enligt statistiktjänsten Transfermarkt.

Du kanske också gillar