Hem Sport Djokovic och Medvedev möts i US Open-final

Djokovic och Medvedev möts i US Open-final

förbi admin
0 kommentar

Daniil Medvedev stoppade den regerande US Open-mästaren Carlos Alcaraz när han besegrade honom med 7– 6, 6–1, 3–6, 6–3 i en riktig holmgång natten mot lördagen finsk tid.

Och för den tredjeseedade Daniil Medvedev smakar nog inte en final mot just Djokovic illa. 2021 vann han sin hittills största titel när han besegrade serben i det årets US Open-final.

Den 27-årige Moskvabördige Medvedev sade inför semifinalen mot Alcaraz att han måste spela på “nivå 11 av 10” för att kunna slå spanjoren mot vilken han förlorat de två senaste mötena.

Hade tvivel

Och Medvedev höll sitt ord och levererade högoktanig tennis i otaliga dueller och kunde slutligen, i fjärde setets nionde game, avgöra.

– Fantastiskt, speciellt att slå någon som Carlos, sade Medvedev i segerintervjun efter matchen.

Han erkände att han innan matchen tvivlat på om han skulle kunna slå Alcaraz, med tanke på de två tidigare förlusterna i år.

– Jag sade att jag behövde spela på nivå 11 av 10. Jag spelade på 12 av 10, förutom i tredje set, sade Daniil Medvedev.

Höll emot

Djokovic väg till finalen var lite enklare. Han plockade enkelt hem de två inledande seten, men den unge Shelton skulle inte ge upp utan fajt. Inför en hänförd publik på Arthur Ashe Stadium såg det ut som att amerikanen skulle vända och plocka hem det tredje setet. Men Djokovic höll emot.

Shelton, rankad 47:a i världen, är den yngste amerikanen att nå en semifinal i en grand slam-turnering sedan Michael Chang gjorde det 1992, även då i US Open.

Men trots uppvisningen av Shelton kunde han inte stå emot den trefaldiga US Open-vinnaren. Djokovic vann till slut i tre raka set (6–3, 6–2, 7–6).

Kan bidra

– Det är de här tillfällena och den här sortens matcher som jag trivs med. De får i gång mig och ger mig inspiration till att vakna på morgonen och jobba lika hårt som de yngre killarna, sade Djokovic efter segern och fortsatte:

– Jag känner att jag fortfarande har något kvar i benen, jag känner att jag fortfarande har något att bidra med till sporten.

Du kanske också gillar