Hem Sport Djurdjic ber om ursäkt efter krogbesöket i Stockholm: “Jag brast i omdömet”

Djurdjic ber om ursäkt efter krogbesöket i Stockholm: “Jag brast i omdömet”

förbi admin
0 kommentar

Det var inför bortamötet med Sirius som Nikola Djurdjic hade setts ute på en nattklubb i centrala Stockholm, natten innan matchen. 36-åringen petades sedermera ur Degerfors matchtrupp och kom inte till spel.

– Spelarbussen gick som vanligt från Degerfors. Men han var i Stockholm och skulle möta upp laget där, som jag förstår det. Han bröt från förberedelseprotokollet, och när vi fick kännedom om att han var ute så tyckte vi inte att det var optimala förberedelser. Då gäller samma för alla. Förbereder man sig inte ordentligt, då åker man ut, sa ordförande Fredrik Rakar till Fotbollskanalen tidigare i veckan.

Är det inte oansvarigt av Djurdjic att handla på det sättet i det läget som Degerfors befinner sig i?

– Det är ju självklart inte bra. Det är därför som man får stå över. Det är ju inte bara en neutral handling som vi gör, utan ska väl också ses som en markering, utifrån att det här inte är ett önskvärt beteendemönster. Jag upplever att spelaren har gjort sina val och att klubben svarar.

Nu har Nikola Djurdjic gått ut med en offentlig ursäkt. Via Degerfors hemsida skriver han:

“Jag vill be om ursäkt till mina lagkamrater, mina tränare och framförallt klubbens supportrar. Jag inser att synas ute dagen innan match inte är lämpligt, och därför ber jag om ursäkt. Jag har alltid under hela min karriär varit professionell och alltid gett 100 procent på träning och match, för alla klubbar jag spelat för”, skriver han och tillägger:

“Förra veckan så brast jag i omdömet, och även om jag inte drack en droppe alkohol, så har jag förstått att det var olämpligt att befinna mig ute natten innan match. Jag hoppas att vi gemensamt kan vända det här och rädda Degerfors IF kvar i allsvenskan, och jag kommer fortsätta ge allt på varje träning och match, samt fortsätta stötta resten av laget.”

Nikola Djurdjic kom till Degerfors förra sommaren och har den här säsongen gjort ett mål på nio matcher. Laget är nästjumbo i allsvenskan efter 14 omgångar.

36-åringens kontrakt stäcker sig över säsongen 2023.

Du kanske också gillar