Hem Sport Djurgården Hockey arbetsbefriar tre spelare med bara dagar till seriepremiär

Djurgården Hockey arbetsbefriar tre spelare med bara dagar till seriepremiär

förbi admin
0 kommentar

Det handlar om tre backar av Djurgårdens tio kontrakterade backar, som inte är önskade.

Ludvig Hedström, Alexander Falk och Cameron Schilling. 

Tidigt under försäsongen så konstaterade Stoppel, tillsammans med tränarna att man ville banta ner sin backsida från tio till sju namn.

Man har dessutom en tryout med backen Oscar Lundin från Tyresö/Hanviken.

– Vi jobbar på det. Falk och Hedström har fått klara besked på att de är arbetsbefriade och fria att söka nya klubbar, säger Stoppel.

De får inte ens träna med er?

– Nej, de är som sagt arbetsbefriade.

På tidningsspråk har ni alltså sparkat spelarna.

– Så kan man kalla det om man vill.

Backstjärnan väntas inte resa till Sverige

Varför har ni tagit detta beslut?

– Det är ett lite sammantaget beslut av allting. Dels har vi många backar i laget och tränarna har sitt sätt hur man vill bygga laget. De kommer ha en väldigt liten chans att få istid, så därför har vi tagit det här beslutet, säger K-G Stoppel.

Vad gäller för Cameron Schilling?

– Till att börja med så är han skadad och är inte ens i Sverige. Jag håller på att titta på en lösning där med. Utmaningen för honom här och nu, är att han är skadad.

Kommer han ens att åka till Sverige?

– Det finns ingenting som tyder på det.

Men ni står fortfarande för deras löner?

– Vi kommer göra helt rätt för oss fram till den dagen spelarna har hittat nya klubbar. Det hoppas vi att kunna hitta en lösning på nu när serierna drar igång. Det brukar lösa sig då.

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Har skrivit tryout-kontrakt med division 1-back

Djurgården står därmed på sju backar i truppen. Men man har kontrakterat Oscar Lundin från division 1-klubben Tyresö/Hanviken.

– Han har avtal med oss september ut. Det är en tryout, säger Stoppel.

Hur ser han ut?

– Han har gjort det bra. Han lär spela i premiären då vi har Odelius i Nordamerika och Alexander Ytterell är fortfarande någon vecka bort från premiären. 

Till skillnad mot förra säsongen så går Djurgården in i den allsvenska säsongen utan att vara dunderfavorit.

Istället pratas det desto mer om senaste SHL-laget att trilla ner, Brynäs, samt Djurgårdens premiärmotståndare Björklöven.

Men K-G Stoppel tycker att laget inleder på en helt annan plattform, och måndagens allsvenska upptakt hade om stjärnorna landat rätt i våras kanske inte ens behövt ha Djurgården som deltagare.

– Hade vi haft Carl Lindbom och vår lagkapten Marcus Krüger hela så tror jag faktiskt inte ens att vi hade varit med här idag. Men nu är det en del av sporten, och vi ser fram emot att gå in i säsongen med en satt tränarstab som börjar på en helt annan nivå nu, och en trupp med hög kontinuitet, säger K-G Stoppel.

Du kanske också gillar