Hem Sport Djurgårdens dilemma trots framgången i Europa Conference League

Djurgårdens dilemma trots framgången i Europa Conference League

förbi admin
0 kommentar

Det var en överlag nöjd sportchef efter torsdagens 1-0-seger över Shamrock som innebär att Djurgården gick obesegrat genom ECL-gruppspelet.

På frågan ”hur smakar det” svarar Bosse Andersson:

– Det smakar oxfilé med klyftpotatis. Det känns helt fantastiskt. Det här har satt Djurgården på fotbollskartan verkligen. 

Men han blickar också redan framåt och ser en utmaning med det fortsatta Europaspelet.

– Vi får bara ersätta med tre spelare till. Och vi har en del kontrakt som går ut. Och vi har en del spelare som har gjort det väldigt bra på den europeiska scenen. Så det kommer bli en del frågetecken.

”Pysslande och plockande”

Det svenska transferfönstret öppnar den 1 januari 2023. Bland spelare i Djurgården som sitter på utgående kontrakt finns målvakten Aleksandr Vasyutin. Hans avtal kommer inte förlängas, då han är utlånad från ryska klubben Zenit Sankt Petersburg som påverkas av sanktionerna mot landet.

Bosse Andersson tar också upp det olyckliga i att Rasmus Schüller fick en varning i matchen mot Shamrock som innebär att han missar första åttondelen den 9 mars.

– Det kommer bli lite pysslande och plockande. Men vi känner oss väl förberedda.

Djurgårdens vd Henrik Berggren är inne på samma spår.

– Det handlar om att bygga en trupp som är konkurrenskraftig men också trivs ihop och kämpar tillsammans, framför allt i vardagen. Det gäller att hitta rätt spelare, och det behöver inte nödvändigtvis vara de dyraste, säger han till SVT Sport.

Du kanske också gillar