Hem Sport Djurgårdens gåta inför slutspurten: “Säg det…”

Djurgårdens gåta inför slutspurten: “Säg det…”

förbi admin
0 kommentar

Helsingborg – vinst.

Varberg – oavgjort.

IFK Göteborg – oavgjort.

Kalmar – förlust.

Mjällby – förlust.

AIK – förlust.

Degerfors – förlust.

Djurgårdens resultatfacit av matcher spelade på gräs är inget att skryta om. Med en ynka vinst, två kryss och fyra förluster hittills i år – och en gräsmatch kvar att spela borta mot Malmö FF – är förklaringen till de dystra siffrorna fortsatt en gåta i Dif-lägret. 

– Oj, säg det … Det är svårt att svara på det. Självklart så är det ett annat underlag än det vi har på hemmaplan, så det är inte så konstigt. Samtidigt tränar vi alltid på gräs inför gräsmatcher, så det är svårt att peka på vad det kan vara, säger mittbacken Marcus Danielson. 

Den senaste smällen kom under lördagen när man föll med 0-3 på Stora Vallas naturgräs. Tränaren Thomas Lagerlöf menar att man inte hade någon chans att träna ihop sig på gräs tidigare under säsongen, men att han inte vill skylla på det i dagsläget. 

Har ni gjort någon analys av resultaten på det underlaget?

– Vi analyserar ju alla matcher och alla gräsmatcher är olika. Vi hade väldigt många sådana tidigare i våras på väldigt dåligt underlag och då fanns det inte några gräsplaner i Stockholm som man kunde träna på. Nu är det en annan sak. Även om vi halkar i dag, så är det en skillnad att spela på gräs när det har vuxit upp än att spela på en studsig jordplan, säger Lagerlöf och fortsätter:

– Men det är faktum att vi behöver ta fler poäng på gräs än vad vi gjort om vi ska vara framgångsrika. 

Har ni förändrat något under säsongen?

– Nu har vi ju kunnat träna på gräs för nu har vi en gräsplan. Nu är det inga problem att träna på gräs, men prestationerna har inte varit tillräckligt bra. 

I och med lördagens förlust kan BK Häcken gå om serieledande Djurgården vid vinst mot Varberg. I nästa omgång drabbar just Djurgården och Häcken samman. Magnus Eriksson vill inte gräva ner sig allt för mycket över resultatet i Degerfors, utan ser det mer som en plump i protokollet. 

– Det är klart, presterar vi så här resten av matcherna … då har vi inte mycket i toppen att göra. Det är klart att det är en jättedålig match i dag, men vi får ta lärdom av det och gasa. Vi har varit fantastiska under en lång tid och någon gång ska man åka på en plump, säger Magnus Eriksson. 

Du kanske också gillar