Hem Sport djurgårdens Haris Radetinac uppmanar Sverige att tinga Isak Hien

djurgårdens Haris Radetinac uppmanar Sverige att tinga Isak Hien

förbi admin
0 kommentar

Sverige, Burkina Faso och Ghana.

Isak Hien kan spela för tre landslag – och nu uppmanar Haris Radetinac förbundskapten Janne Andersson att agera snabbt.

– Det gäller att Sverige plockar honom fort, annars kommer Ghana göra det, säger lagkamraten.

Sportchefen Bosse Andersson satte tonen i Sportbladets sändning från Djurgårdens kross av FC Apoel (3–0) i första playoff-rundan till Europa Conference League.

– Han måste vara med och lukta på ett landslag. Isak är allsvenskans bästa. Det blir jävligt svårt att behålla honom i Djurgården med tanke på det stora intresset om finns. Det kan sluta riktigt stort för Isak för jag vet vilka klubbar som var här och tittade på honom i kväll.

Enligt Sportbladets uppgifter var Galatasaray en av klubbarna och Djurgården har sedan tidigare konkreta bud från ett gäng andra europeiska klubbar på sin mittbacksdiamant.

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

”Jag hade kunnat vara med”

Men hur blir det med landslaget? 23-åringen kan representera Sverige, Burkina Faso och Ghana.

– Jag ska inte hymla med att man tänker på landslaget. Hjalmar Ekdal som jag spelar med i Djurgården har varit fantastiskt bra både förra året och detta, och han är med. Då känner jag att jag också hade kunnat vara med, säger Hien och fortsätter:

– Men det är också skillnad på spelare och spelare. När det kommer till landslaget är det en stor grej, och alla svenska spelare kan vara med. Så jag har inte bråttom. Hjalmar blev framröstad till allsvenskans bästa back och det dröjde innan han kom med. Så man ska inte bli alltför kaxig.

Isak Hien.

Burkina Faso har kontaktat Hien

Hien berättar att han redan varit i kontakt med Burkina Faso.

– Jag har inget pass där, men det går nog att lösa. Jag har haft ett telefonsamtal med deras förbundskapten. Det är ett tufft beslut. Min pappa är född och uppvuxen i Ghana så jag kan spela där också. De har ett skitbra landslag. De har dock inte hört av sig.

”Plocka honom fort!”

Vilket lagkamraten Haris Radetinac tagit fasta på. Han tror bara det är en tidsfråga innan det anrika afrikanska landslaget försöker låsa upp Hien.

– Om Isak spelar mot de här lagen i Europa och tar hand om anfallarna vi möter på ett galant sätt – varför ska han då inte kunna spela för svenska landslaget? Det gäller att Sverige plockar honom fort. För annars kommer Ghana ta honom. Det kan jag lova dig!

Hien skrattar till lite när han får höra om Radetinacs utspel, men resonerar om det svåra beslutet.

– Det blir en kamp. Men jag har aldrig känt att jag ska välja landslag utifrån vilka som hör av sig först. Som vinner mot klockan, liksom. Så känner jag inte. Mitt mål har aldrig varit att spela landslag mot landslag för att bli kallad. Så ett samtal från Burkina Fasos förbundskapten stressar inte upp mig.

Haris Radetinac och Isak Hien.

Du kanske också gillar