Hem Sport Djurgårdens succé – gruppseger och åttondel i Conference League

Djurgårdens succé – gruppseger och åttondel i Conference League

förbi admin
0 kommentar

Djurgårdens Europa-succé fortsätter.

Efter en sanslös vändning borta mot Molde står det klart att man säkrat gruppsegern – och en direktplats till åttondelsfinal.

– Jag är så jävla stolt, säger sportchefen Bosse Andersson i Viaplay.

Djurgården slåss på två fronter och har fortfarande en teoretisk chans att snuva Häcken på SM-guldet.

Det blir svårt, men i väntan på att den allsvenska guldstriden ska avgöras kan fansen redan nu glädjas åt en enorm framgång i Europa.

I torsdagens bortamatch mot norska Molde behövde man få med sig en poäng för att säkra gruppsegern och därmed en direktplats till åttondelsfinal.

Det blev tre poäng – trots att man hamnade i 0–2-underläge.

Galen vändning

Victor Edvardsen inledde upphämtningen genom att trycka in psykologiskt viktiga 2–1 precis före paus, och i den andra halvleken fullbordades alltså vändningen.

Joel Asoro nickade in 2–2 i den 67:e minuten och tio minuter senare satte Haris Radetinac slutresultatet 3–2, framspelad av Asoro.

– I första halvlek ser det ut som att Molde är tre-fyra divisioner bättre än oss, men vi klamrar oss kvar i matchen, gör 2–1 och gör sedan en jättefin andra halvlek. Vi har vänt många underlägen den här säsongen och visat att vi har en väldigt god moral. Alla står upp, ingen viker ner sig. Man kommer långt på att inte tycka synd om sig själv och hoppas att någon annan ska lösa det åt en, säger tränaren Kim Bergstrand i Viaplay.

Miljonregn

Segern betyder alltså att Djurgården säkrat gruppsegern redan innan den avslutande matchen (mot Shamrock Rovers).

Det, i sin tur, innebär att man står över 16-delsfinalen och kliver direkt in i åttondelen som spelas 9 och 16 mars.

– Det är osannolikt att vi slutar etta i den här gruppen. Klart att det är skitstort, det är historiskt. Jag är så jävla stolt, säger sportchef Bosse Andersson.

Rent ekonomiskt innebär succén ytterligare 13,5 miljoner kronor in på kontot (7 för gruppsegern och 6,5 för att ta sig till åttondel).

Du kanske också gillar