Hem Sport Djurgårdsspelaren Haris Radetinac hyllades i derbyt

Djurgårdsspelaren Haris Radetinac hyllades i derbyt

förbi admin
0 kommentar

Haris Radetinac hyllades med ett tifo på Sofialäktaren inför derbyt mot AIK.

Efteråt beskriver 37-åringen sina känslor när han såg det.

– Jag blev chockad. Men även glad och stolt, säger han.

Haris Radetinac har blivit en klubbikon hos Djurgården och veteranen är mycket populär bland supportrarna. 37-åringen kom till klubben i augusti 2013 och har sedan dess spelat över 230 matcher för Blåränderna.

Inför derbyt mot AIK, där det blev förlust med 2–1, fick han också ett eget tifo. Det var en stor bild på honom hållandes in en svartgul råtta i ena näven och en blå bakgrund där man bland annat kunde skymta Stockholm Stadion, Klocktornet och Kaknästornet.

– Jag blev chockad när jag såg det så klart. För jag visste inte om det, säger han.


Vad tänkte du först när du såg tifot?

– Jag blev glad och stolt när jag såg det. Är det verkligen jag?, var det första jag tänkte. Det är synd att vi inte kunde vinna matchen. Det är tungt för vi gör en rätt bra match, vilket känns konstigt att säga när vi förlorar. Det blev ett avbrott där i slutet och det gynnar dem när vi är inne i en bra period.

Hur påverkar det att ni hade många skador?

– Det är klart att det påverkar när det är många bra spelare borta. Men jag tycker ändå att dom som är där gör det bra ändå. De som ersätter gör det bra ändå. Det är svårt att säga att vi gör en bra match när vi förlorar.

Är guldet borta nu?

– Svårt att säga. Vi måste vinna nästa match, för även om guldet är borta måste vi komma topp tre. Men det är 12 poäng kvar att spela om.

Du kanske också gillar