Hem Sport Domarbasen Björn Wettergren rasar efter kritiken mot domarna i derbyt mellan AIK och Djurgården

Domarbasen Björn Wettergren rasar efter kritiken mot domarna i derbyt mellan AIK och Djurgården

förbi admin
0 kommentar

Björn Wettergren
Björn Wettergren

Valet av domare till derbyt mellan AIK och Djurgården möttes av kritik.

Stefan Johansson, med sju säsonger som spelare i AIK, var en av två huvuddomare.

– Jag tycker det är märkligt, säger Ludvig Rensfeldt.

Det får domarbasen Björn Wettergren att gå i taket.

”Jag är så less på den här respektlösheten”, skriver han i en kommentar till Sportbladet.

Det var många som höjde på ögonbrynen när domarparet för säsongens tredje derby presenterades. På uppställningen syntes namnen Daniel Wessner och Stefan Johansson.

Det var den sistnämnde som drog till sig uppmärksamheten då han under sin spelarkarriär representerade AIK under sju säsonger.

”Jag tycker det är märkligt”

Supportrar som så väl sportchef K-G Stoppel reagerade.

”Verkligen lattjo och jag har sagt till om det flera gånger”, skriver Stoppel i ett sms till Sportbladet.

Matchen utvecklades till en stökig historia som innehöll totalt 90 utvisningsminuter. Även Ludvig Rensfeldt var inne på samma spår som Stoppel.

– Det är märkligt. Jag vet inte vad du tycker. Det är konstigt. Det finns många domare i allsvenskan som inte har spelat i AIK. Jag kan hålla med våra supportrar, det är märkligt.

Tycker du det märktes i domarprestationen?

– Jag tänker inte kritisera domarna. Hoppas de gjorde sitt bästa, säger Rensfeldt.

Domarbasen rasar: ”Jag är så less”

Ifrågasättandet av valet av rättskipare till matchen får domarbasen Björn Wettergren att gå i taket.

”Jag är så less på den här respektlösheten mot domarna. Det här är en proffsliga. Stefan är ett proffs. Ingen ifrågasätter om Olle Liss skulle försöka göra självmål med flit när Djurgården möter Björklöven bara för han har ”historik” där. Eller var det ett problem att Mattias Karlin coachade Västervik när de mötte Modo? Nej, man utgår från att proffs är proffs. Men när det kommer till domare, då är det helt andra värderingar som kryper fram. På VM kan man till och med döma sitt eget land. Där har man lagt det här tramset bakom sig”, skriver han i ett sms till Sportbladet.

Vill se fler tidigare spelare som domare

Han förstår att kritiken kan komma från supportar, men menar att man då inte har hela bilden.

”Man får såklart tycka att Stefan är en dålig domare om man vill. Men att insinuera att han skulle vara oproffsig är orättvist. Jag ser hur mycket tid han lägger ner och hur han hänger med huvudet efter en miss. Jag kan förstå om det kommer från supportrar. De lever för sitt lag. Det man inte ser är att domarna lever för ”sitt lag”. De vill vara bra domare. De vill döma slutspel. SHL. VM”, forsätter han.

Wettergren påpekar också att de gärna vill ha fler domare som varit aktiva spelare och att det då är ofrånkomligt att de är ”belastade” från klubbar i ligan.

”Det skulle vi må bra av. Men då måste ju branschen acceptera att man har varit elitspelare och har bakrund i ett eller flera elitlag”, avslutar han.

Du kanske också gillar