Hem Sport Domare lägger ner Ronaldo-mål – DN.SE

Domare lägger ner Ronaldo-mål – DN.SE

förbi admin
0 kommentar

Kvinnan som anklagar Ronaldo för våldtäkt stämde fotbollsstjärnan för att få honom att betala mer än de drygt 2,7 miljonerna han redan betalat henne för att inte anmäla honom.

Men domare Jennifer Dorsey ogillade målet på grund av att kvinnans advokat ska ha agerat trolöst mot sin huvudman och använt sig av stulna, hemlighetsstämplade handlingar.

Beslutet kan överklagas.

Uppgifterna om den påstådda våldtäkten blev kända för allmänheten 2017 då den tyska tidningen Der SpiegeI publicerade uppgifter stödda på dokument, att Cristiano Ronaldo skulle ha förgripit sig på en kvinna i Las Vegas 2009 för att sedan ha betalat henne för att tysta ner saken.

I uttalandet från hans advokat menar man dock att skälen till avtalet har förvrängts och inte ska ses som ett tecken på Ronaldos skuld. I stället ska Ronaldo ha fått rådet att ingå avtalet för att undvika anklagelser liknande de han till slut ändå utsatts för.

Tyska Der Spiegel publicerade dokument där Cristiano Ronaldo påstås erkänna att kvinnan sade ifrån under sexakten. De dokumenten är manipulerade, anser Ronaldos advokat.

Hösten 2018 trädde kvinnan fram med namn och bild i tidningen och Las Vegas-polisen öppnade utredningen på nytt. Något åtal väcktes dock inte.

Du kanske också gillar