I början av 2022 skrev Amadou Doumbouya på ett femårskontrakt med Djurgården. Yttern kom då närmast från Guinea, men lyckades anpassa sig hyfsat snabbt på Kaknäs. 20-åringen gjorde bland annat åtta framträdande i allsvenskan och fick även speltid i kvalet till Europa.

Men tidigare i januari kom beskedet att Djurgården bryter kontraktet med Doumbouya, knappt ett halvår efter att han värvades till klubben.

“Djurgården och Amadou Doumbouya har kommit överens om att avsluta kontraktet och går därmed skilda vägar. Vi har inga ytterligare kommentarer”, skrev Dif på sin hemsida då.

Nu står det klart att Doumbouya fortsätter sin karriär i Ryssland. På tisdagen blev det officiellt att 20-åringen har skrivit på för PFC Kuban som spelar i ryska andradivisionen.

“Den guineanska mittfältaren Amadou Doumbouya har anslutit till vårt lag. På morgonen deltog 20-åringen i sitt första fotbollspass med Kuban”, skriver klubben som är baserad i Krasnodar.

Totalt gjorde Amadou Doumbouya ett mål på 13 matcher för Djurgården. PFCKuban ligger på 15:e plats i ryska andraligan efter 20 omgångar.