Hem Sport Duplantis överlägsen när utomhuspremiären blåste bort

Duplantis överlägsen när utomhuspremiären blåste bort

förbi admin
0 kommentar

Nästan två månader har gått sedan Armand Duplantis satte nytt världsrekord på 6,20 meter och tog VM-guld inomhus i Belgrad.

På fredagen var det tänkt att utomhussäsongen skulle inledas med årets första Diamond League-tävling i Doha – men på grund av extrema vindar i den qatariska huvudstaden sköts stavhoppstävlingen fram ett dygn och flyttades inomhus av säkerhetsskäl.

Utomhuspremiären blev med andra ord en förlängning av inomhussäsongen – och när tävlingen var i gång var det mesta som vanligt.

Trots motståndare i världsklass med namn som Chris Nilsen, KC Lightfoot och Renaud Lavillenie så spelade Armand Duplantis i en egen division och hade säkrat segern redan i sitt andra hopp efter att ha klarat 5,81.

På grund av för blåsigt väder blev det ingen utomhustävling på fredagen för Armand Duplantis och Renaud Lavillenie.

Foto: Hussein Sayed/AP

Att höja ribban 40 centimeter och satsa på ett nytt världsrekord var dock inte aktuellt, ”Mondo” nöjde sig med 6,02 – vilket han klarade utan några problem i första försöket.

Inte heller efter det gjorde han någon ansats på 6,21 utan gick för att klara 6,12 – en höjd som blev för svår för en tävlingsringrostig Duplantis.

Närmast var han att klara i det andra försöket då han rev med bröstkorgen på nedvägen.

Duplantis är regerande totalsegrare av Diamond League och mycket ska till för att han inte ska försvara titeln även i år. Årets stora mål är annars utomhus-VM i Eugene som inleds den 15 juli.

Läs mer:

Duplantis säsongspremiär skjuts upp

Duplantis svar på att hoppa 6,30: ”Om pappa säger så är det nog sant”

Du kanske också gillar