Hem Sport Duplantis vinnare i Diamond League – inget rekord

Duplantis vinnare i Diamond League – inget rekord

förbi admin
0 kommentar

Armand Duplantis hoppade 5,91 i stavhoppstävlingen i Diamond League.

Svensken vann tävlingen men den långa sviten på hopp över sex meter är bruten.

– Jag tror jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är bitter, säger Duplantis till Reuters.

Stavhoppstävlingen i Diamond League i Eugene i USA flyttades till nattetid svensk tid på grund av ostadigt väder och hårda vindar.

Svenske Armand Duplantis var som vanligt storfavorit i tävlingen, som avgjordes på samma banor som friidrotts-VM kommer äga rum i sommar.

Och han motsvarade till viss del förväntningarna.

Med sitt hopp över 5.91 blev ”Mondo” också den som nådde den högsta höjden i tävlingen och vann före USA:s Christopher Nilsen och Norges Sondre Guttormsen som båda nådde 5,81.

Rev ut sig på 6.07

Men högre än 5.91 lyckades han inte hoppa.

Efter tre misslyckade försök på 6.07, varav det sista var minst sagt nära att lyckas, så kunde den svenske stavhopparen konstatera att en svit brutits.

Inför tävlingarna i Eugene hade Duplantis tio tävlingar i rad där han hoppat över sex meter. Och det blev alltså inte en elfte.

”Antar att det inte var menat”

– Att vinna var det viktigaste i dag men jag tror jag skulle ljuga om jag sa att jag inte är bitter över att ha klarat den ribban (6.07). Det kändes som det var väldigt möjligt, men antar att det inte var menat i dag, säger Duplantis till nyhetsbyrån Reuters.

– Då. det var min första utomhusgala för säsongen så handlade det mest om att få en känsla för utomhussäsongen för min del.

Duplantis världsrekord ligger på 6,20 och sattes i Belgrad i mars i år.

Du kanske också gillar