Hem Sport Ebba Andersson konkurrerar om en VM-plats i sprint

Ebba Andersson konkurrerar om en VM-plats i sprint

förbi admin
0 kommentar

LES ROUSSES. Anna Dyvik får inte chansen när det ska avgöras.

Den går till distansspecialisten Ebba Andersson.

– Hon har signalerat att hon vill vara med och köra om en VM-plats, säger damtränaren Stefan Thomson.

Torsdag eftermiddag i den franska orten Les Rousses på gränsen till Schweiz flockades skolbarn kring laddade svenska åkare i de trånga gränderna mellan stenhusen.

Helgens tävlingar är de sista inför att VM-truppen spikas på tisdag.

Några åkare har redan kvitterat ut sina biljetter till mästerskapet i slovenska Planica om en månad. Men det finns fortsatt platser att köra om.

Som en ren sprintplats. Sverige får ställa upp med fem sprintåkare i VM då Jonna Sundling har en friplats. Maja Dahlqvist, Johanna Hagström och Emma Ribom ligger nära till hands när det handlar om en VM-sprint.

En plats är öppen även om Linn Svahn lagt armarna om den i sin comeback förra helgen, väger helgens klassiska sprint i världscupen tungt.

Anna Dyvik, som körde OS-sprinten i fri stil förra året, har inte riktigt haft resultaten med sig i år, men var nära finalen under Tour de Ski i Val di Fiemme nyligen i ett starkt startfält. Många trodde dock att hon skulle få chansen att vara med när VM-biljetterna verkligen skulle fördelas, men den möjligheten går istället till distansspecialisten Ebba Andersson, som var tvåa och bästa svenska i Skandinaviska cupen i Falun där motståndet var mycket blekare.

– Där körde hon in sig i det här laget. Det går inte att bortse från det resultatet hon gjorde i Skandinaviska cupen, hon slog Linn (Svahn) och Moa Lundgren. Ebba har signalerat att får hon chansen vill hon vara med och köra om en VM-plats, förklarar Stefan Thomson, ansvarig damtränare.

Ebba Andersson:

– Jag har tidigare aviserat till landslagsledningen att jag skulle vilja köra sprintlopp, men det har inte funnits utrymme med tanke på den starka konkurrens som är i laget.

– Det är som i många lopp, tajt om platserna. Kul för de som får åka och mindre kul för de som står vid sidan om. Så kommer det att vara sen på VM också.

VM-åkarna presenteras på tisdag.

– Vi kommer ta ut laget efter detta och ingen är bortskriven från VM ännu så länge, säger Thomson.

Inte Anna Dyvik heller?

– Nej.

Anna Dyvik valde att tacka nej till världscupen i Les Rousses, där hon skulle starta i dagens distanslopp. Hon siktar nu fullt på SM kommande vecka.

Du kanske också gillar