Hem Sport Efter blodpropparna – Nina Koppang tillbaka på handbollsplanen

Efter blodpropparna – Nina Koppang tillbaka på handbollsplanen

förbi admin
0 kommentar

Det var i en Champions League-match i vintras som Nina Koppang tvingades kliva av på grund av andningssvårigheter. Då trodde hon bara att det var covid-19 eller liknande.

Senare visade det sig att hon hade drabbats av blodproppar i lungorna, och att karriären var i fara.

– Jag blev mest chockad och ganska rädd, för att jag inte visste så mycket om det och hade inte tänkt att det skulle vara något sånt. Jag tänkte väl att det är corona eller lunginflammation, har hon tidigare sagt till GP.

Efter att beskedet kom fanns det ingen prognos om när Nina Koppang skulle kunna spela handboll. Det var inte ens säkert att hon över huvud taget skulle kunna återvända till planen.

Nu har hon tagit sig tillbaka. Under gårdagen spelade Sävehof träningsmatch mot danska Aarhus United, och då fanns Nina Koppang med på planen. Det var hennes första match på åtta månader.

– Det betyder allt. Handbollen är verkligen det jag brinner för, och en stor del av livet. Jag flyttade till Göteborg för fyra år sedan just för att spela handboll. Det betyder allt att få göra det jag älskar igen, säger hon till Radiosporten.

Hon berättar också för Radiosporten att hon nu är friskförklarad.

– Det som gjorde att jag inte kunde spela var min medicinering. Kravet var att jag skulle sluta med den för att kunna spela igen. Nu har jag slutat med medicinen och är frisk.

LÄS OCKSÅ: Nina Koppang, 19, drabbades av blodproppar i lungorna

LÄS OCKSÅ: Så stöttar omgivningen Nina Koppang efter blodpropparna

LÄS OCKSÅ: Per ”Pliggen” Andersson om faktorerna som ökar risken för blodpropp

LÄS OCKSÅ: Nina Koppang vann SM-guld och tog körkort samma dag

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Du kanske också gillar