Hem Sport Efter masstrejken – spanska stjärnorna petas mot Sverige

Efter masstrejken – spanska stjärnorna petas mot Sverige

förbi admin
0 kommentar

Spanien möter Sverige om en vecka.

Då petas flera av de spanska stjärnorna.

Orsaken är det utbredda missnöjet mot förbundskaptenen Jorge Vilda.

Det stormar runt det spanska fotbollslandslaget.

För en vecka sedan meddelade 15 av spelarna att de vägrar spela under förbundskaptenen Jorge Vilda.

Enligt spanska fotbollsförbundet RFEF krävde spelarna Vildas avgång och fotbollsförbundet svarade att de ”inte kommer ta ut spelare som inte vill bära den spanska tröjan”.

Stjärnorna saknas

Så blev det.

När den spanska truppen till träningsmatcherna mot Sverige och USA i oktober presenterades under fredagen saknades flera av stjärnorna.

Ingen av de 15 spelarna, däribland Barcelonas Patri Guijarro och Mapi Leon, togs ut. Utöver dem fanns inte heller anfallaren Jenni Hermoso eller lagkaptenen Irene Paredes med i truppen.

Ballon d’Or-vinnaren Alexia Putellas är inte uttagningsbar eftersom hon ännu återhämtar sig från en allvarlig knäskada. Men Putellas har, likt Hermoso, visat solidaritet med de 15 spelarna.

”En offentlig vädjan”

Spelarna har slagit tillbaka mot RFEF:s påstående om att de kräver förbundskaptenens avgång. Däremot kräver de bättre förutsättningar i samband med samlingarna.

– På grund av otydligheten i spelarnas offentliga uttalanden har det spekulerats i att det rör sig om någonting utöver det sportsliga. Jag vill göra en offentlig vädjan i dag: om någon av mina nuvarande eller tidigare spelare har fått något annat än en exemplarisk behandling av mig, säg det då, säger Jorge Vilda på dagens presskonferens enligt AP.

Spanien och Sverige möts i spanska Córdoba den 7 oktober.

Du kanske också gillar