Hem Sport Efter nästan tolv år: Vancouver Canucks Oliver Ekman-Larsson petad i NHL

Efter nästan tolv år: Vancouver Canucks Oliver Ekman-Larsson petad i NHL

förbi admin
0 kommentar

Med en årslön på nästan 76 miljoner kronor är Oliver Ekman-Larsson tredje bäst betald i Vancouver Canucks.

Men det har man inte kunnat tro om man har sett på prestationerna på isen den senaste tiden, då Ekman-Larsson exempelvis noterats för den mindre smickrande plus/minus-statistiken –5 de senaste två matcherna.

Är assisterande lagkapten

Den 31-årige svenskens prestationer har till och med varit så svaga att tränaren Bruce Boudreau i natt tog ett ytterst anmärkningsvärt peslut: Att peta Ekman-Larsson, som är en av lagets assisterande lagkaptener.

– Jag tycker att han kan spela bättre än han har gjort på sistone, men jag tycker att det är många av våra grabbar som kan det. Detta är något som man inte vill göra. Han är kanske en av våra bästa backar, men ibland måste man bara göra det man tror är det bästa för laget i ett givet ögonblick, säger Boudreau, enligt nyhetsbyrån AP.

4 307 dagar sedan förra petningen

Enligt Sportsnet var det första gången sedan den 29 mars 2011, under Ekman-Larssons rookiesäsong i Phoenix som Oliver Ekman-Larsson var frisk och tillgänglig för spel som han var petad i en NHL-match. Mellan dessa båda tillfällen var det 4 307 dagar.

Men petningen gav inte önskad effekt. Vancouver förlorade bortamatchen mot Tampa Bay med 4–5. Matchens sista mål gjordes av Elias Pettersson (som även hade en assist i matchen) med ett tungt direktskott med drygt två minuter kvar att spela, men närmare än det 4–5-målet kom inte Vancouver.

– Det var vissa delar av matchen där vi gjorde kostsamma misstag. Vi gjorde ett bra försök i slutet av tredje för att nå en kvittering, men det var lite för sent, säger forwarden Tyler Myers.

Du kanske också gillar