Hem Sport Ek och Nilsson: Så här slutar SHL 2022/2023 – och de vinner SM-guld

Ek och Nilsson: Så här slutar SHL 2022/2023 – och de vinner SM-guld

förbi admin
0 kommentar

Så här tippar Mattias Ek SHL-tabellen
14. Malmö Redhawks
13. Linköping HC
12. Örebro Hockey
11. Brynäs IF
10. IK Oskarshamn
9. HV71
8. Timrå IK
7. Växjö Lakers
6. Färjestad BK
5. Leksands IF
4. Skellefteå AIK
3. Frölunda HC
2. Luleå Hockey
1. Rögle BK

Kommentar: I Skåne är det inte så långt mellan Malmö och Ängelholm. Då är det ett betydligt större avstånd mellan Rögle i toppen och Redhawks i botten i det här tipset. Rögle har lagt en stabil grund och det känns som en tidsfråga innan det smäller till och blir SM-guld.

Och när det gäller stabilitet har även Luleå och Frölunda kommit långt. Luleå nådde SM-final i våras och har inte behövt byta ut så många spelare. Även om Omark kommer att saknas kommer många rubriker handla om hans ersättare Leo Komarov. Frölunda lär vara revanschsuget och med Lasse Johansson i mål är det läge att ta ny sats mot en guldfest på Götaplatsen.

I en oerhört svårtippad tabell finns det utrymme för en rad överraskningar, positiva som negativa. Att som SHL-tränarna tippa HV71 – nykomling och med ett halvt lag av nya spelare – som guldvinnare är inte realistiskt. Men i SHL är det tillåtet att både drömma, spekulera och fritt fantisera om framgångar. Motgångar, ja de kommer att komma ändå. Det gäller att tackla dem efter bästa förmåga och då blir det detta utgångstips.

För dem som känner sig besvikna, förnärmade och hytter med ett långfinger har jag tröstande ord:

##Jag har haft fel förut.

SM-final: Frölunda-Luleå.
Guldtips: Frölunda.

Så här tippar Alexander Nilsson SHL-tabellen
14. Malmö Redhawks
13. Linköping HC
12. Timrå IK
11. HV71
10. Örebro Hockey
9. IK Oskarshamn
8. Brynäs IF
7. Växjö Lakers 
6. Leksands IF
5. Färjestad BK
4. Luleå Hockey
3. Skellefteå AIK
2. Rögle BK
1. Frölunda HC

Kommentar: SHL är bättre än på väldigt många år och tombolan har fått jobba hårt inför det här tipset, men det finns ändå någon form av övre och undre halva på förhand känner jag. Två halvor där lag 1–7 i mitt tips har potential att sluta varsomhelst bland de positionerna, precis som på den undre halvan. Frågan är bara vilka lag som undviker längre formsvackor?

I botten finner jag dock Malmö, igen. Man krånglade sig ur det till slut förra säsongen, men lagen som var i botten då har blivit bättre och frågan är om Malmö blivit det? Jag är tveksam. Linköping, Timrå, Örebro, HV, Brynäs och Oskarshamn har alla satsat och förstärkt, även om det finns frågetecken hos alla lag. Till exempel har Linköping svajat under försäsongen. Håller Timrås defensiv och målvaktsspel? Har Örebro problem med inställningen? Kan IKO ersätta Olofsson, Rosdahl, Cooper och Zohorna? Får Brynäs ihop det nu under Manners andra år? Frågorna är många, och då har jag inte ens nämnt nykomlingen HV.

Längst upp så tror jag att detta blir året Frölunda orkar spela hela grundserien. Man har en av de bästa målvakterna utanför NHL, en spetsigare forwardssida än tidigare och även om Andreas Borgman kommer saknas i inledningen tror jag man kommer hålla ihop det. Det räcker också till guldfest.

SM-final: Frölunda-Rögle.
Guldtips: Frölunda.

Du kanske också gillar