Hem Sport Ekdal kan få debutera för Blågult: “Chanserna har ökat”

Ekdal kan få debutera för Blågult: “Chanserna har ökat”

förbi admin
0 kommentar

Mittbackssituationen är utsatt i det svenska landslaget. Inför samlingen tackade Filip Helander nej på grund av en skada och Victor Nilsson Lindelöf lämnade även han återbud på grund av återkommande skadeproblem.

Under samlingen har även Carl Starfelt tvingats lämna efter att ha dragit baksidan i matchen mot Slovenien. Inför mötet med Norge kallades Sotrios Papagiannopoulos in till samlingen, vilket innebär att det är han, Joakim Nilsson, Edvin Kurtulus, Alexander Milosevic och Hjalmar Ekdal i truppen. Milosevic, som spelade en halvlek mot Slovenien har även han vissa problem med ett svullet knä.

Krisen i det centrala försvaret gör att det finns stora chanser för Ekdal, som gör sin första landslagssamling, att även få debutera.

– Jag vet inte om jag kan stå här och ge någon procentuell chans på att få spela med chanserna har ökat sedan jag kom hit. Med tanke på två skador då på Nilsson Lindelöf och Starfelt, så ja, chansen är väl lite större att jag får spela i alla fall, säger Ekdal till Fotbollskanalen.

Första dagarna i Blågult har inneburit mycket nytt och mycket att ta in för Ekdal, som känner att han bara på några dagar har lärt sig en hel del.

– Det är jättekul. Det har varit lärorikt, ganska intensivt och fint att börja med en vinst.

Kommer mittbacksförbannelsen drabba även dig nu när du är med i landslaget?

– Nej, det hoppas jag inte. Det tror jag inte.

Du kanske också gillar