Hem Sport Elfsborgs segermål dömdes bort mot Norrköping

Elfsborgs segermål dömdes bort mot Norrköping

förbi admin
0 kommentar

Ett sent ledningsmål och Elfsborg gick mot seger.

Då dömde fjärdedomaren bort målet.

– Det är lite VAR-feeling på det här, säger Anders Andersson i Discoverys sändning.

Det var hemmalaget som tog ledningen efter en dryg halvtimme. Michael Baidoo sprang i djupet och gjorde inga misstag när kan kom mot Oscar Jansson i målet.

Förutom underläge talade även statistiken mot Norrköping i tränare Glen Riddersholms första match. Nio av de tio senaste tränarna som tagit över under säsong har förlorat sin premiär – och så såg det också ut att bli.

Fjärdedomaren dömde bort ledningsmålet

Efter att Arnor Sigurdsson kvitterat efter en dryg timme så var Elfsborg på väg att avgöra matchen. I slutminuterna satte inhoppare Alexander Bernhardsson ledningsmålet och hemmalaget firade. Då klev fjärdedomaren Oscar Johnson in och dömde bort målet för hands i ett tidigare skede. Elfsborgsspelarna protesterade kraftigt.

– Domarkåren i Sverige får mycket kritik, men här ska de hyllas. Vi har inte VAR i Sverige, men det här kan vara det närmaste vi har kommit. Han som fjärdedomare kommer in och påtalar det och det är solkart att det är rätt dömt, säger Emelie Ölander i Discovery.

– Jag är helt övertygad att när Elfsborgsspelarna ser det här i efterhand så kommer de också slå fast att det här är suveränt bra gjort av domarkåren. Vad ska vi med VAR till när vi har så här bra domare, säger Pär Hansson.

Elfsborgs tränare Jimmy Thelin vill inte lägga någon vikt vid situationen.

– I normala fall brukar man blåsa direkt och inte fullfölja situationen. Nu tog det ganska lång tid innan man ändrade beslutet, men vi kommer inte älta det, säger han efter 1–1 hemma mot Norrköping.

Det var heta känslor i matchen mellan Elfsborg och Peking

Du kanske också gillar