Hem Sport Elias Ymer antagen på handelshögskolan Harvard Business School

Elias Ymer antagen på handelshögskolan Harvard Business School

förbi admin
0 kommentar

Studiekamrat med UFC-stjärnan Tony Ferguson

Elias Ymer, 26, ska tillbaka till skolbänken.

Den svenska tennisstjärnan är antagen till välrenommerade Harvard Business School.

– Jag är den första svensken genom historien att blir vald till det här programmet, säger han.

Tre tävlingar återstår av säsongen för Elias Ymer.

Presterar 26-åringen, som är rankad 127:a i världen, bra slipper han kvala till 2023-års första grand slam i Melbourne i januari.

Men oavsett hur det går kan Ymer se tillbaka på ett bra år på tennisbanan.

Den gångna veckan har dessutom varit väldigt speciellt för Sverige-tvåan som precis är hemkommen från USA.

Antagen till Harvard

Förra helgen spenderades strax utanför Boston, närmare bestämt på Harvard Business School i Cambridge, handelshögskolan som konsekvent är rankat bland de bästa i världen.

Elias Ymer är intagen för att delta i ett terminslångt projekt där professionella idrottare, genom att arbeta direkt med nuvarande Harvard-studenter, får lära sig att utveckla sitt affärssinne för att kunna fatta bättre affärsbeslut i framtiden.

– Det är ett program som man blir inbjuden till av skolan. Det är jättesvårt att komma in där. De supportade min story och ville ge mig en chans. Mina föräldrar kommer från Etiopien. De kom senare till Sverige och har gjort två tennisspelare som är etta och tvåa i Sverige och representerar Sverige i landslaget. När de hörde av sig till mig så kunde jag inte tacka nej till det, säger han.

– De berättade att jag är den första svensken genom historien som blir vald till det här programmet. De firade lite med mig där, man blir stolt.

Elias Ymer.
Elias Ymer.

Zlatan ett bra exempel

Programmet körs på Harvard två gånger per år, en gång varje termin.

– Hon (läraren) berättade om olika atleter som de tycker har skött sin business väldigt bra. Zlatan Ibrahimovic kom väldigt mycket på tal. De tog honom som ett exempel på en person som lyckats extremt bra med att bygga sitt varumärke, berättar Ymer.

Vad har du fått för respons sedan du offentliggjorde det på sociala medier?

– Det var först då jag nog insåg att det är en stor grej. När jag la upp det fick jag så många meddelanden, framförallt från min hemstad. Kollar man på resan från mina föräldrar, att de skulle kunna drömma om Harvard, från Etiopien till lilla Skara. Det finns ju inte. Det är coolt. Vi måste vara tacksamma till tennisen, utan den har det inte hänt. Jag vill tacka mina föräldrar. Alla får inte gå på Harvard.

Zlatan Ibrahimovic.
Zlatan Ibrahimovic.

Ymer berättar vidare att skolan bara väljer ut ett fåtal kandidater varje år.

– Den kändaste när vi träffades i klassen var Tony Ferguson, en UFC-kille. Vi snackade lite och det var jätteintressant att höra hur han tar hand om sig. Vi har mycket gemensamt att prata om. Man fick lite erfarenheter hur andra lägger upp sitt. De var några NBA-spelare och NFL-killar där också.

Är programmet skräddarsytt för att passa din tennis?

– Man får träffa väldigt många andra som jobbat på väldigt stora företag, det är många bra människor att vara kring. Men det kommer vara svårt med mina resor hela tiden. De sa att jag får komma när jag vill.

Du kanske också gillar