Hem Sport Ellen White fick ena lungan punkterad – EM-hjälten avslutade karriären

Ellen White fick ena lungan punkterad – EM-hjälten avslutade karriären

förbi admin
0 kommentar

Ellen White tvingades lägga ner spelarkarriären.

Nu öppnar EM-guldhjälten upp om varför.

– Jag punkterade min lunga, säger White till BBC.

När England bärgade hem EM-guldet på hemmaplan var Ellen White en av nyckelfigurerna. För en vecka sedan meddelade den 33-åriga anfallaren att hon lägger ner spelarkarriären.

”Det här har varit ett av mitt livs tuffaste beslut men jag vet att det är rätt beslut. Jag har alltid velat sluta på mina egna villkor och nu är det min tur att säga adjö till fotbollen”, skrev White på Instagram.

Ena lungan punkterades

Nu har EM-hjälten avslöjat en av orsakerna till varför hon slutade spela fotboll.

För BBC berättar White att hon fick en lunga punkterad förra året i samband med en akupunkturbehandling. Behandlingen genomfördes av en specialist som var anlitad av hennes klubb, Manchester City, för att lindra Whites ryggproblem.

– Jag hade en utmanande tid förra året. När jag kom tillbaka från OS punkterade jag i princip min lunga, och det var mycket för mig att behöva gå igenom, säger hon till BBC.

– Det påskyndade min vilja att lägga ner karriären.

”Viktigt för mig att berätta”

Skadan ledde till att White lätt blev andfådd, och hon kunde inte träna under en tid.

– Det var en riktigt traumatisk tid för mig och det är något som jag fortfarande tänker på. Det är viktigt för mig att berätta om min historia. Jag vill inte att det ska hända någon annan igen och jag vill inte lämna sporten utan att ha berättat om det, säger hon.

White har i dag återhämtat sig från skadan, men hon menar att hon fortfarande lider av fantomsmärtor. Anfallaren gjorde 52 mål på 113 matcher för England.

Ellen White.

Du kanske också gillar