Hem Sport Elvira Öberg plockade in nästan allt: ”Surt att det var så nära”

Elvira Öberg plockade in nästan allt: ”Surt att det var så nära”

förbi admin
0 kommentar

Fransyskan, som sköt fullt, coachades mot Elvira Öbergs tider och föll ihop helt utpumpad efter mållinjen.

– Jag är nöjd med hur jag får till skidåkningen i dag och blev inte stressad. Jag fick ut det jag hade i kroppen och är på god väg mot Finland, säger Elvira Öberg och blickar famåt mot världscuppremiären i Kontiolahti om ett par veckor.

Öberg hade bara en bom i dag, det tredje skottet i det avslutande stående skyttet men vårdade och fick in de två sista skotten. Det var en rejäl uppryckning sedan fyra bom på gårdagens kortdistans.

– Jag hade velat skjuta fullt men 90 procent ändå bra och i dag gör jag det mer ordentligt, säger Elvira Öberg.

– Hon kämpade i den här serien där det var fem sekunder mellan flera skott, säger SVT Sports expert Helena Ekholm.

Ferry kritiserar Hanna Öberg: ”Skyller ifrån sig”

Hanna Öberg hade två bom i liggande men med bra fart under skidorna kunde hon passera gårdagsvinnaren Tilda Johansson på spurtvarvet och bli trea – en revansch för gårdagens sex bom.

– Liggskyttet var inte helt där och min analys är att jag störs av att få solen in i dioptern och fick inte tillräckligt bra skärpa i siktbilden, säger Hanna Öberg nöjd med skidåkningen och ståskyttet.

– Jag är i en bra fas och ligger bra i planen inför världscupen, säger Hanna Öberg.

Björn Ferry gillar inte att Hanna Öberg skyller på solen, som hon även pratade om under gårdagen.

– Hon skyller ifrån sig lite grand: ”Det var inte jag”. Hon måste själv ta det ansvaret. Hon kanske gör det i verkligheten men utåt är det som om hon skyller ifrån sig, säger SVT Sports expert Ferry.

Tilda Johansson sköt 30 felfria skott i Idre

Gårdagsvinnaren Tilda Johansson följde upp sitt felfria skytte och sköt även fullt i dag. 30 fullträffar av lika många möjliga under en sällsynt lyckosam helg i Idre.

– Vilken start, wow. Så himla kul att jag kunde ladda om efter igår. Jag hade hade lite huvudvärk och kände mig trött i morse, säger Johansson.

Stina Nilsson, som startade som nummer två, hade åtta träff när hon missade sina två sista skott och fick köra två straffrundor innan hon åkte i mål som första åkare.

– Det kändes som om hon började tveka när hon hade satt de tre första skotten, säger Helena Ekholm.

Du kanske också gillar