Hem Sport EM-guld till Sarah Sjöström på 50 meter fritt

EM-guld till Sarah Sjöström på 50 meter fritt

förbi admin
0 kommentar

Med tiden 24,72 var Sarah Sjöström snabbast av samtliga som kvalade sig till final i 50 meter frisim. Från bana fyra i Rom var hon favorit till guldet.

Hon höll för favorittrycket och vann EM-guld med tiden 23,91.

En bra start var viktig på långbanan, vilket Sarah Sjöström fick.

”Helt fantastiskt”

Därefter blev det en jämn kamp mot polskan Katarzyna Wasick, men Sjöström var hela tiden snäppet före och kunde hålla undan hela vägen in i mål. Wasick tog silver med tiden 24,20, bronset gick till nederländskan Valerie van Roon (24,64).

– Helt fantastiskt. Det känns så kul att hålla den här progressionen under tävlingen. Jag är nästan sex tiondelar bättre än i försöken, så det känns jättebra, säger Sarah Sjöström till SVT Sport.

Om du jämför med VM-finalen där du också var under 24 sekunder, kan du jämföra känslan?

– Det var mycket mer avslappnad simning, jag vågade lita på mina styrkor och tänkte att jag skulle fokusera på mig själv. Simma med långa armtag och inte stressa sista 15, för jag vet att det kommer av sig själv så länge jag håller längden.

KLIPP: ”Det är otroligt”

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

”Det är otroligt”

”Ändå häftigt”

Redan under måndagen blev Sarah Sjöström historisk med 26 EM-medaljer. Nu har hon även bärgat den 27:e.

– Det är helt otroligt. Det som är häftigt att det är på många olika grenar. Jag började med 100 fjäril och typ 200 frisim, till att nu gå till att vara den bästa på 50 meters grenarna också, eller jag har varit det ganska länge. Men det är ändå häftigt att fortsätta, det är väldigt små marginaler det handlar om.

Hur firar man efter att ha tagit sitt 27:e EM-medalj?

– Man går ut och äter en god middag i Italien, säger Sjöström med ett skratt.

Du kanske också gillar