Hem Sport EM-silver för Tilda Johansson – 0,5 sekunder från guldet

EM-silver för Tilda Johansson – 0,5 sekunder från guldet

förbi admin
0 kommentar

Tilda Johansson gick ut i ledning efter de andra skyttet, 8,8 sekunder före Stina Nilsson och där och då såg det ut som att duon skulle göra upp om EM-guldet.

– Jag gick ut i ledning före Stina och sedan fick jag höra att jag tappade lite till henne till första mellantiden och då tänkte jag: ”nej nej nej, det här får inte hända” så jag gick mig totalt stum i sista backen och höll knappt att ta mig i mål kändes det som, säger Johansson som gick i mål som ny ledare, 7,4 sekunder före Nilsson.

– Det är jättekul att jag håller undan för Stina och att det ser ut att räcka till medalj är så himla häftigt, säger 23-åringen.

Det fanns dock andra som ville ha ett ord med i medaljsnacket.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Tilda Johansson snubblande nära EM-guld: ”Retsamt nära”

”Retsamt nära”

Först petade tyskan Vanessa Hinz ner Nilsson till en tredjeplats och sedan snuvades Johansson på guldet av Ukrainas Anastasija Merkusjyna – med 0,5 sekunders marginal.

– Det är retsamt nära men skulle det räcka till en medalj så betyder det otroligt mycket. Jag kan inte vara mer nöjd än jag är just nu, jag är jättejätteglad, säger Johansson och fortsätter:

– Just nu väntar jag bara spänt på att alla ska gå i mål, oavsett vad det blir för placering så blir det ett riktigt bra utgångsläge till i morgon, det blir en ny situation för mig att starta så högt i en jaktstart.

Stina Nilsson sköt en bom i liggande och fullt i stående och slutade fyra.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Stina Nilsson skjuter fullt i EM-sprinten

Du kanske också gillar