Hem Sport Emil Larmi nollade Timrå – Växjö Lakers

Emil Larmi nollade Timrå – Växjö Lakers

förbi admin
0 kommentar

Kvällens tillställning i HC Arena bjöd inte på något skönspel direkt, men en grym effektivitet framåt och framför allt ett enastående målvaktsarbete från Larmi såg till att bärga 3 nya poäng efter en kontrollerad sista period.


Kl 19:00 släpptes pucken i NHC Arena i kvällens drabbning mellan två formstarka kombattanter. Emil Larmi mellan stolparna, Claesson in i stället för Krupic, annars inga förändringar från senaste matchen för Växjö. Timrå öppnade kvickt, och tvingade Larmi till ett par fina ingripande, innan Växjö kunde etablera lite tryck framåt. Under Lakers första lite längre anfall tvingade man fram matchens första utvisning på Albin Lundin för en tripping på Tobias Rieder. Men instruktionsbladet för hur man spelar powerplay hade Växjö nog glömt i bussen från flygplatsen.

Det var ganska mycket felpassningar även i spel 5-5, och inte så mycket som stämde på isen. Som väl var gick det inte som på räls för Timrå heller, även om de bjöd på färre misstag än Växjö. Första riktigt fina läget för Växjö stod Hugo Gustafsson för, ensam, då han tog fart utmed högersargen ända från egen zon förbi flera röda spelare och anda in framför Jacob Johansson i Timrås mål, men Johansson klarade med minsta möjliga marginal. Ett bra initiativ från ”HG” som tände lagkamraterna som i efterdyningarna satte upp ett riktigt fint anfall. Men någon utdelning blev det inte.

Mot knappa 5 minuter kvar gick en retur rakt ut till Ludvig Nilsson som hade öppet mål men ett ben kom i vägen, sen åkte ”Ludde” på Emil Pettersson på väg ut i båset och blev utvisad för en så kallad slewfoot, som efter videogranskning blev tripping och fem plus game. Verkade dock inte vara medvetet från Ludde, ingen sparkrörelse syntes på videon, men domarna dömer. 5 min boxplay alltså, och ett bra läge för hemmalaget att sätta sig i ledningen innan paus. Men en heroisk insats från Växjö och framför allt Larmi, satte stopp för sådana eventuella planer. En välförtjänt paus hägrade efter första perioden som slutade mållöst, skott på mål 15-6 (var jämt innan 5 minuters-utvisningen) och 1×2 minuters utvisning för Timrå, respektive 5+20 för Växjö.

Andra perioden drog i gång med 16 sekunder kvar på utvisningen från första perioden. Hugo Gustafsson jobbade sedan genom idogt arbete fram en trippingutvisning på Didrik Strömberg efter dryga 2 minuters spel, och nu var ju frågan om någon hämtat spelmanualen i bussen under pausen, men det verkade inte så. Det var rent bedrövligt vad dåligt powerplay fungerade ikväll. Timrå hade inga som helst bekymmer att freda sig och Johansson i mål behövde inte ens ingripa innan hemmalaget var fulltaliga igen.

Men det var inte så mycket bevänt med motståndarna heller, i alla fall inte så här långt, då Dahlén missade mål när han kom helt fri mot Larmi, och sen lyckades lyfta in pucken till en frispelad Lundin som inte heller fick in pucken trots nästan tomt mål. Men i tumultet åkte Lukas Bengtsson ut för en slashing, och hemmalaget fick chans att revanschera sig i ett nytt numerärt överläge. Timrå spelade bra med en man mer, men det händer något med Lakers när man är en man mindre, då fungerar allt enligt plan, och åter nollade man hemmalaget i denna spelform.

Det var egentligen bara Kellman, Rieder och Halbgewachs som hittade varandra och lyckades skapa något offensivt, och det skulle också vara den kedjan som öppnade målboken ikväll, Keegan Lowe hittade en fri Halbgewachs som hittade nät högt till vänster om målvakten. Strax efter målet åkte Jonathan Dalén ut för en slashing, och nu stämde det bättre i 5-4, uppställt spel och även om tempot var lågt som kom man till några avslut, närmast var nog Joel Persson med en tungt skott från blå, men hemmalaget höll undan och blev fulltaliga igen. Lite öppnare nu efter målet, och det var inte långt borta att vi kunde kallat Jayden för tvåmålsskytt, men Johansson lyckades rädda. Timrå höjde sig också, och den tempohöjning som skedde mot slutet var ganska frejdig att se. Men några fler mål blev det inte utan Växjö gick till pausvila i ledning med 0-1, skotten 7-4 och 2×2 minuters utvisning för hemmalaget och 1×2 minuter för Växjö.

Tredje perioden tog vid med ungefär samma dåliga passningsspel som i första, från båda lagen. Det var halvträffar, brytningar och fel adresser osv på snart varenda puck. Timrå försökte trissa upp tempot då och då, men eftersom man inte hittade rätt med passningarna så blev det mest sönderhackat alltihop. Tills slumpen trädde fram, Koivisto la pucken mot, men Johansson räddade, däremot gick returen gick rakt ut och studsade på Manuel Ågren och ramlade in. Målet videogranskades och godkändes och vi hade 0-2 på tavlan.

Emil Larmi svarade för flera spektakulära räddningar, och bli inte förvånad om någon av de från kvällen match hamnar till ny omröstning på SHL.se som veckans räddning. Mål framåt ramlade också in, Hugo Gustafsson var bra ikväll, så som vi har blivit vana vid att se honom, och han lassade på ett skott mot Johansson med drygt halva perioden kvar, och på returen höll sig Robert Rosén framme och satte enkelt in 0-3 precis innan powerbreak.

Upplösningen då? Ja Timrå tryckte på framåt så klart, Larmi stod på huvudet mer än på skridskorna, och Lakers gjorde vad de kunde för att behålla Larmis nolla. Växjö kunde så klart med en 3-målsledning spela lite mer avslappnat och kontrollerat, samtidigt som det blev mer och mer stressat och ibland kanske lite uppgivet i hemmalaget. Någon riktig helhjärtad ansträngning från hemmalaget såg vi inte till, utan de sista minuterna blev ganska tama och vi gratulerar Emil Larmi till ännu en nolla. Vi sammanfattar matchens siffror till: 0-3 i mål, 34-18 i skott på mål och 2×3 minuters utvisning för Timrå, respektive 1×2+25 minuter för Växjö.

På lördag den 5/11 landar Växjö Lakers i knätofsarnas land där Leksand bjuder upp, matchen startar kl 15:15, följ gärna matchen på Cmore alternativt via Växjö Lakers sociala medier.

Du kanske också gillar