Hem Sport “En spelare med ett enormt arv”

“En spelare med ett enormt arv”

förbi admin
0 kommentar

Timothy Weah, 22, gav under måndagen sitt USA ledningen mot Wales i första gruppspelsomgången i Qatar-VM. Låter namnet möjligen bekant? Det finns en anledning, då 22-åringens pappa George Weah är en legendar i fotbollsvärlden. 

George Weah, som i dag är president i Liberia, hade en framgångsrik karriär i Monaco, Paris Saint-Germain och Milan, samt i Liberias landslag. Han vann, under sin karriär, Ligue 1 och Serie A, och blev dessutom tilldelad Ballon d’Or 1995. 

När C Mores expert Kim Källström får se bilder från pappa Weahs karriär utbrister han:

– Nu är vi tillbaka i barndomen. Det var en otrolig fotbollsspelare. Skillnaden är att sonen är lite mer av en ytterspelare, medan George var en tydlig centertank, som var lite större fysiskt och sådär, säger Källström i sändningen. 

Experten Siavoush Fallahi tillägger:

– Han är den ende afrikanske spelaren som vunnit Ballon d’Or och han är alltid med i diskussionen om att vara Afrikas bäste spelare någonsin. Det är kanske Samuel Etoo eller Didier Drogba, men det här är en av de bästa spelarna som den kontinenten fått fram. Det är absolut en spelare med ett enormt arv. 

I slutändan slutade USA:s möte med Wales 1-1 efter en sen kvittering av Gareth Bale. 

Du kanske också gillar