Hem Sport “En ynnest att få uppleva”

“En ynnest att få uppleva”

förbi admin
0 kommentar

Djurgården tar sig an Molde på bortaplan i Europa Conference League under torsdagen. Seger eller kryss innebär att de blårandiga säkrar förstaplatsen i gruppen.

– Det blir en tuff utmaning. Gent kanske är det bästa laget vi har mött, spelare för spelare, men ser man till prestationer som lag är Molde definitivt där uppe. De har joggat hem ligan och jag tror nästan de vunnit alla matcher sedan vi vann på Tele2 (Arena). Men får vi allt att stämma så vet vi att vi har det som krävs för att kunna hota Molde här, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

Hur förhåller ni er till att kryss räcker för att säkra gruppsegern?
– Inte så mycket när vi går in i matchen. Men det är klart att det påverkar lite beroende på vad som sker där ute när det börjar närma sig matchens slut. Men vi kommer attackera matchen på samma sätt som vi brukar göra.

Gruppseger ger avancemang till åttondelsfinalen medan en andraplats innebär spel i sextondelsfinalen. Djurgården tar gärna steget direkt till slutspelets andra runda.

– Det är en dröm vi har och vi har satt oss själva i en position som gör att vi har alla möjligheter att uppnå den. Det hade varit otroligt starkt att lyckas med det, säger kaptenen Magnus Eriksson.

– Men jag tror inte att någon av våra killar tänker på första- eller andraplatsen. Vi ska se till att göra en bra match och ro hem tre poäng till Stockholm.

En fördel för Djurgården: bortaföljet. Under onsdagen hade Molde sålt 4500 biljetter till matchen och omkring 1200 av dem till blårandiga supportrar. Djurgårdarna kommer med andra ord ta en stor plats på Aker Stadion.

– I alla bortamatcher har det varit ett fantastiskt stöd så det är lika underbart varje gång, även om vi börjar bli bortskämda. De är fantastiska, säger Lagerlöf.

Magnus Eriksson:

– När vi är ute i Europa så syns vi och hörs vi, inte minst genom vår supporterskara som följer med och stöttar oss. Det betyder otroligt mycket. Det vet jag att alla grabbar i laget säger. Det är fint att vara ute i Europa tillsammans och det har nästan varit ”hemmaplan” oavsett var vi spelat. Det har lyft oss. Det är en magisk känsla och en ynnest att få uppleva det.

En omgång återstår av gruppspelet efter torsdagens match.

Du kanske också gillar