Hem Sport England kryssade mot USA – allt öppet inför sista omgången – Sport – svenska.yle.fi

England kryssade mot USA – allt öppet inför sista omgången – Sport – svenska.yle.fi

förbi admin
0 kommentar

Grupp B visar sig bli ett riktigt getingbo. Efter ett oavgjort resultat i den sena kvällsmatchen mellan England och USA har alla lag i gruppen fortfarande möjlighet att ta sig till slutspel.

Det brukar vara målfattigt då England spelar, speciellt då det är frågan om storturneringar. 0–0 blev det idag och England är tillbaka till det normala England igen efter det ovanliga målkalaset mot Iran senast.

Det oavgjorda resultatet innebär också att Englands förbannelse mot USA håller i sig. Laget har fortfarande inte klarat av att besegra amerikanerna i VM-sammanhang.

Matchen var inte enbart målfattig utan det rådde även brist på bra målchanser.

– Båda nöjde sig med en poäng och det blev tydligare och tydligare ju längre matchen led, kommenterar Yle Sportens expert Jani Lyyski efter matchen.

USA visade framfötterna

Till mångas stora förvåning var det USA som kom in i matchen som det bättre laget. USA pressade på och hade många fina lägen att göra mål. Efter att först ha fintat ut några engelska försvarare träffade Christian Pulisics skott ribban.

Det var många chanser för USA som endast saknade ett bra avslut för att bryta nollan. Juventus-spelaren Weston McKennie var en av de som hade bra chans att göra mål. Men precis som övriga amerikaner sköt även han förbi.

Inga mål i första halvlek och då det blev dags för halvtid stod det 0–0 på resultattavlan.

Efter pausvilan var det fortsättningsvis USA som var det bättre laget även om det var aningen jämnare än i den första halvleken.

Grupp B ett riktigt getingbo

Samtliga lag i Grupp B har inför sista omgången chans att ta sig vidare till slutspel. England ligger på fyra poäng, Iran på tre poäng, USA på två poäng och Wales på ett poäng. Matchparen i den avslutande omgången är England–Wales och Iran–USA.

För England räcker det att ta poäng mot Wales medan Wales måste vinna stort för att gå vidare.

Om England tar poäng mot Wales räcker det med oavgjort för Iran.

USA måste vinna över Iran för att ta sig vidare.

Du kanske också gillar