Hem Sport Ericsson tvåa – tillbaka i mästerskapsledning

Ericsson tvåa – tillbaka i mästerskapsledning

förbi admin
0 kommentar

Det blev ett oväntat stökigt lopp på den sju kilometer långa racerbanan. Fem gulflaggssituationer där fjolårsmästaren Alex Palou orsakade en av dem när bilen gick sönder efter kontakt med stallkamraten Ericsson som startade som fyra intill Palou.

Spanjoren gav Ericsson skulden medan Marcus beklagade att Palou tvingades bryta men menade att han gjorde ”en snygg passering på insidan”. Tävlingsledningen hade inget att tillägga.

Avslutningen av loppet blev dramatisk. Efter ett misslyckat sista depåstopp såg Ericsson ut att få slåss om tredjeplatsen i loppet. Men i den sista omstarten svarade indy500-vinnaren för en fräck omkörning av tvåan Alexander Rossi – trots att amerikanen hade betydligt mer ”push to pass”-sekunder kvar i bilen än svensken. Ericsson tog målflaggen som tvåa.

-Vi hade en riktigt bra tävlingshelg och att vara tillbaka i mästerskapsledning känns riktigt fint, säger Ericsson till Viaplay.

STARKT LOPP AV ROSENQVIST

Felix Rosenqvist slåss med näbbar och klor för en fortsättning i Indycar. Dagens sjätteplats visar att han definitivt hör hemma i serien. Felix startade åtta och teamet valde att göra en alternativ strategi som förde upp honom i toppen. Samtidigt tvingades svensken spara bränsle men hade faktiskt ledningen i sju av de 55 varven.

På slutet lyckades Rosenqvist hålla i och var ytterst nära att ta femteplatsen från Colton Herta.

Dagens man var tveklöst vinnaren Josef Newgarden. Amerikanen tog inte bara sin tredje seger för säsongen, han fick en bonuscheck på en miljon dollar (!) då han vunnit på ovalbana, stadslopp och traditionell racerbana den här säsongen. Hälften av pengarna går till välgörenhet.

I tabellen är Ericsson hela 27 poäng före Power och 32 före Newgarden. Rosenqvist är åtta, 90 poäng bakom Ericsson. Näs

Nästa tävling avgörs på Mid-Ohio 3 juli.

LUNDQVIST FYRA I INDY LIGHTS

Linus Lundqvist slutade fyra i Indy lights-loppet. Efter ett misslyckats kval med sjätte startposition och avbrutet lopp , kom Linus starkt tillbaka i omstarten och klättrade i resultatlistan. Dansken Christian Rasmussen vann tävlingen. Lundqvist leder mästerskapet med betryggande 82 poäng halvvägs in serien.

Du kanske också gillar