Hem Sport Faltsetas firade guld med Häcken

Faltsetas firade guld med Häcken

förbi admin
0 kommentar

I en ytterst tuff mittfältskonkurrens lånades Alexander Faltsetas i somras ut från BK Häcken till Helsingborgs IF. 35-åringen har fått gott om speltid i Skåneklubben, men för några omgångar sedan stod det klart att klubben spelar i superettan 2023 efter en tung höstsäsong.

Desto bättre har det gått för BK Häcken, som under söndagen lyfte SM-pokalen. Då fanns Alexander Faltsetas på plats på Bravida arena för att fira. Anledningen? Mittfältsveteranen var avstängd i HIF:s 0-2-förlust mot Hammarby. 

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte var märkligt. På ena sidan är jag superglad och stolt. På den andra är det tufft, säger Faltsetas om situationen. 

Varför är det tufft?

– Jag gick till Helsingborg för att försöka få speltid och med ett annat uppdrag: hålla dem kvar. Nu gick laget så pass dåligt att vi åkte ur, så på det sättet känns det tufft. Samtidigt är jag oerhört glad och stolt över Häckens prestationer. Jag har varit med sedan 2017 och vet hur mycket kvalitet som ligger bakom den här segern. Där är jag superglad för alla runt omkring Häcken.

Faltsetas berättar att han fick tillåtelse från båda klubbarnas ledning att vara med på Häckens guldfirande. 

– Jag har pratat med Martin (Ericsson, sportchef BK Häcken) och han tyckte absolut att jag skulle vara med nu och att jag har bidragit i många år. Det var en självklarhet, för jag tillhör ju ändå Häcken. Jag förstår att det ser lite sisådär ut bland supportrar och så där nere (i Helsingborg), men jag hoppas att alla har förståelse för mitt hjärta för den här klubben, säger han. 

Behövde du få godkännande från HIF för att se Häcken i stället?

– Jag pratade med dem om den här situationen. Jag fick förståelse från deras sida, så det var inga konstigheter.

Du fick okej från dem?

– Ja, precis. I och med att jag ändå inte skulle spelat. Det var inga konstigheter. De förstod mitt tankesätt. 

Alexander Faltsetas har kontrakt med BK Häcken över nästa säsong, men det är oklart om han återvänder till Hisingslaget. Han menar själv att mittfältskonkurrensen med Mikkel Rygaard, Simon Gustafson, Samuel Gustafson och Amane Romeo är så gott som omöjlig att slå sig in i.

– I ärlighetens namn … Jag och (Erik) Friberg spelade ihop på mittfältet under många år, men nu får man se det här mittfältet som har presterat kopiöst. Det är en otrolig fotboll de har spelat, så det är bara att köpa att det inte kommer gå att slå sig in. Om de presterar på den här nivån så finns det ingen idé alls att förändra, säger Faltsetas.

Vad är planen för dig nästa säsong?

– Vi ska nog sätta oss ner efter säsongen och prata. Jag vet inte själv hur det kommer bli, men jag har starka känslor för Häcken och mina barn, som båda spelar här, har fötts in i Häcken. Vi får se vad som händer, men man vill ju vara här, säger Alexander Faltsetas. 

Du kanske också gillar