Hem Sport Färjestads besked till guldhjältarna – får inte nya kontrakt

Färjestads besked till guldhjältarna – får inte nya kontrakt

förbi admin
0 kommentar

Färjestad går vidare från två av vårens guldhjältar.
Det meddelade klubben under fredagen.
– Vi är tacksamma för killarnas insatser i vår tröja och de har båda haft viktiga roller i det lag som till sist fick stå på torget, säger sportdirektören Rickard Wallin.

Färjestads lagbygge kommer inte se ut på samma sätt nästa säsong som det gjorde under den förra.

Det har sedan tidigare varit klart att bland annat Dominik Furch och Jesse Virtanen lämnat klubben, och nu har två spelare till tackats av.

Under fredagen meddelade nämligen Färjestad att man inte kommer erbjuda Martin Johansson eller Pontus Widerström nya kontrakt över den kommande säsongen.

– Vi har en plan och idé hur vi vill bygga laget framöver och då tvingas man tyvärr också att lämna tråkiga besked. Vi är tacksamma för killarnas insatser i vår tröja och de har båda haft viktiga roller i det lag som till sist fick stå på torget. Underbara människor som vi önskar all lycka i framtiden, var den än tar dem. I våra historieböcker kommer de alltid att vara guldhjältar anno 2022, säger sportdirektören Rickard Wallin.

Den 34-årige forwarden Johansson hade fem raka säsonger i FBK under vad som var hans fjärde sejour i klubben medan 28-årige Widerström har två och en halv säsong i klubben.

Men nu får de båda alltså leta nya klubbar att spela i kommande säsong.

Du kanske också gillar