Hem Sport Färjestads fiasko – utslaget ur CHL

Färjestads fiasko – utslaget ur CHL

förbi admin
0 kommentar

Färjestad vann första mötet mot Mountfield med 4–3 och åkte till Tjeckien med gott hopp om vidare avancemang.

Men i en redan skadeskjuten trupp, utan storstjärnan Theodor Lennström, saknades dessutom både Victor Ejdsell och Marcus Westfält och det märktes.

Tjeckerna tog kommandot direkt och ryckte åt sig en 2–0-ledning efter bara 8 minuters spel. Ett ytterligare mål kom också och då behövde Färjestad helt plötsligt två för att ta matchen till förlängning.

Två mål skulle man lösa. Det första signerat Oscar Lawner till 1–3, det andra Michael Lindqvist i powerplay till 2–3 – och det var därmed förlängningsläge.

Där var Mountfield det klart bättre laget och kunde avgöra till 4–2, och 7–6 totalt. Färjestad är därmed utslaget ur CHL.

Rögle hade jobb att göra i returen i Ängelholm efter 1–3 mot Salzburg i första mötet. Skåningarna var dock stekheta och ryckte åt sig en 4–0-ledning efter mål av Ludvig Larsson, Adam Tambellini, Oliver Tärnström och Marco Kasper.

Salzburg reducerade men lyckades inte skapa någon nerv då Larsson satte sitt andra mål för dagen till 5–1. Rögle vidare med 6–4 totalt.

Även Luleå skulle ta sig vidare. Man hade 3–2 att gå på efter första mötet i Wolfsburg. På hemmaplan såg det ut att gå mot förlängning efter bortalagets 1–0-mål i andra perioden.

Men Konstantin Komarek ville annat och satte 1–1, vilket räckte till Luleå-avancemang med sammanlagt 4–3.

Övriga svenska lags matcher pågår.

Du kanske också gillar