Hem Sport FC Rosengård utan press: “Vi ska bara vara fria

FC Rosengård utan press: “Vi ska bara vara fria

förbi admin
0 kommentar

Under onsdagskvällen kommer den svenska, mesta mästaren FC Rosengård att ställas mot den tyska giganten Bayern München. Malmölaget är stora favoriter i den svenska ligan och väntas ligga i toppen säsong efter säsong.  

Men mot FCB är man på pappret det svagare laget, och går därmed in i Champions League-gruppspelet som underdogs i en grupp med Bayern München, Barcelona och Benfica.  

– Vi ska bara vara fria från tankar i morgon när vi kliver ut på planen. Vi har spelat så många matcher på sistone och kommer att spela sådana matcher framöver där vi har en otrolig press på oss att vinna. Men i morgon ska vi inte känna någon press. Vi ska bara maxa, spela fint och göra vårt allra bästa, säger huvudtränare Renée Slegers till Fotbollskanalen.   

Men vad är skillnaden på att känna sig fri och känna press? Lagkapten Emma Berglund menar att tankesättet kan vara lättare när man vet mindre om laget man ställs mot.  

– Det är ett mindset, vilken inställning man går in med. Men det känns som att säsongen har förberett oss ganska bra inför ett sådant läge. Vi har inte sprungit hem alla matcher i ligan, hållit i bollen och bara spelat offensiv fotboll. Vi har ställts på prov där med och försvarat ledningar och gjort det bra. Det är något man får ta med sig in.  

När är ni som bäst, med eller utan press?

– Det är väl en individuell fråga. Alla spelare reagerar olika, vissa vill ha den och vissa vill inte. Det är svårt att känna efter som lag när man inte allt för ofta är i de situationerna så det här kommer vara en stor lärorik sak för oss att få uppleva gruppspel mot bra motstånd, säger Berglund.  

Hur ser det ut för dig?

– Jag kan definitivt tycka om pressen. Att spela de toppmatcherna brukar gå bra, det är den erfarenheten jag har med mig. Pressen har förändrats också sedan jag var yngre och bara älskade det, men jag har lärt mig hantera det också.  

Du kanske också gillar